eur:
393.08
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Országos pártlistás szavazólap mintája a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén 2022. március 3-án. A tanácskozáson az NVB jóváhagyta az országos pártlistás szavazólapok mintáját. Az egyik a magyarországi szavazásra, a másik a levélben szavazásra készült. A szavazólapokon hat pártlista neve szerepel.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Erdélyi szavazólapok: a Magyar Nemzet szerint előre megírta a Telex a leleplezést, a lap főszerkesztője technikai hibára hivatkozik

A portál főszerkesztője szerint hiba történt, de a cikk metaadatai másról árulkodnak.

Több olyan szavazólapot találtak eldobva zsákokban a Marosvásárhely melletti Jedd környékén, amelyek a jelenlegi magyarországi választásokra szólnak, és néhány ki is volt töltve. A Magyar Nemzet feltételezései szerint azonban a baloldal megrendezett kampányakciójáról van szó, mert az esetről beszámoló Telex cikkének úgynevezett metaadatai szerint az írás jóval korábban keletkezett.

Mint a lap fogalmaz, a Facebook Meta for Developers funkciójánál meg lehet tekinteni egyes cikkek metaadatait, amely szerint a portál már február elsején feltölthette a kidobott levélszavazatokról szóló írását. A feltételezett hiba a Telex újságíróinak is feltűnhetett, s több gyors változtatást eszközölhettek cikkükben. Külön érdekesség, hogy a cikket februárban írhatták, míg a levélszavazatokat Erdélyben csak március 15-én vehették át a választópolgárok.

Az esetről megkérdezte a Telex főszerkesztőjét a Transzparens Újságírásért Alapítvány, és Dull Szabolcs azt írta, „a cikk a Transtelexen jelent meg ma reggel 8:55-kor”, és hogy „a cikk szerkesztőségi rendszerünkbe való átvételekor technikai hiba történt a dátumozással, visszaugrott egy véletlen időpontra, ezt azonnal megjavítottuk”.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×