eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett díszünnepségen az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2018. március 15-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Március 15.: kiderült, hol mond beszédet Orbán Viktor

Már szombaton megkezdődnek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából szervezett központi programok. Március 15-én, kedden délután Orbán Viktor miniszterelnök a Parlament előtti Kossuth téren mond ünnepi beszédet – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Facebook-oldalán.

Kovács Zoltán azt írta: megtartotta első ülését a március 15-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, melyben több mint 20 különböző szervezet képviselteti magát. "Az ünnepi előkészületek a megfelelő ütemben zajlanak, és minden adott ahhoz, hogy idén is méltóképp emlékezhessünk meg a márciusi ifjakról" – emelte ki.

A hosszú hétvégére való tekintettel idén már március 12-én, szombaton elkezdődnek az ünnepi programok: a Múzeumkertben koncertek és gasztrovásár várja az érdeklődőket. Ugyancsak szombattól a budai Várban és a Várkert Bazárban családi programokkal és ingyenes kiállításokkal várják az érdeklődőket.

A Kossuth- és Széchenyi-díjakat március 14-én hétfőn adják át.

Március 15-én kedden a hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással kezdődnek a programok. Idén - a tavalyi október 23-ához hasonlóan – a szervezők kérésére március 15-én is csatlakozik majd a Békemenet a díszünnepséghez. A nemzeti ünnep délutánján a Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet – ismertette az államtitkár.

"Éljen a magyar szabadság!" – fogalmazott bejegyzésében Kovács Zoltán.

Március 15-e a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×