eur:
392.26
usd:
362.36
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára beszél a párt kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Loft Events Rendezvényteremben 2019. november 23-án. Mögötte Schmuck Erzsébet, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese, akit a kongresszuson nagy többséggel társelnökké választottak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

LMP: az ukrán konfliktus végképp ítéletet mondott Paks 2-ről

Választási győzelme esetén az ellenzék nem fogja megvalósítani a paksi bővítést a jelenlegi formájában – mondta a párt társelnöke.

Kanász-Nagy Máté szerint az orosz-ukrán konfliktus végképp egyértelművé tette, hogy amíg Európa és Magyarország kiszolgáltatott az energiaellátás terén az oroszoknak, addig nem lehet biztonságban.

A politikus helyeselte a német kormány döntését az Északi Áramlat 2 gázvezeték engedélyeztetésének leállításáról, hozzátéve: a biztonságot az jelenti, ha egy ország maga állítja elő a felhasznált energiáját. Szerinte ezt Magyarország képes elérni a megújuló energiaforrásokra alapozva.

Kanász-Nagy Máté kijelentette azt is: Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz az elmúlt tíz évben tévúton járt az energiapolitikájával, az orosz hitelből és orosz technológiával tervezett paksi bővítés ugyanis a több ezermilliárd forintos költségével egy évszázadra adósítja el az országot, és taszítja függő helyzetbe Oroszországtól.

A bővítés szerződéseit és megállapodásait ezért az LMP szerint a lehető leghamarabb fel kell mondani. A beruházás ugyanis addig nem lehet opció, amíg Oroszország lerohanja az egyik szomszédunkat – hangsúlyozta az LMP-s politikus.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×