eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Szent Szalvátor jezsuita templom az Óvárosháza (b) Pozsonyban, a Fő téren 2019. november 1-jén.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Így próbálja menteni az idegenforgalmat a pozsonyi kormány

A szlovák kormány a tavalyi 100 millió eurós támogatás után újabb 120 millió eurót hagyott jóvá az idegenforgalom támogatására. A kompenzációt már régóta hiányolták a szlovákiai önkormányzatok és az idegenforgalmi szövetségek.

A szlovák kormány a tavalyi 100 millió eurós támogatás után újabb 120 millió eurót hagyott jóvá az idegenforgalom támogatására. A kompenzációt már régóta hiányolták a szlovákiai önkormányzatok és az idegenforgalmi szövetségek.

A támogatás elsősorban a

gasztroszektort

érinti. 2020 áprilisa és októbere között 100 millió eurót fordított a kormány az éttermek, szállodák és idegenforgalmi szervezetek támogatására.

Andrej Doležal közlekedési- és építésügyi miniszter kijelentette, szükség volt a támogatás emelésére, mivel a korábbi összeg kevés volt a hatalmas bevételkiesés kompenzálására.

„Újabb felhívást nem tettünk közzé, mivel nem volt rá anyagi fedezetünk. A 120 millió eurós keretnek köszönhetően már a közeli napokban közzétesszük a felhívást, amely a 2020 novemberétől 2021 márciusáig terjedő időszakot érinti majd” – tájékoztatott a miniszter.

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása szerint az idegenforgalom működése több önkormányzat számára létfontosságú. Michal Kaliňák, a társulás szóvivője rámutatott, hogy több város kasszája teljesen kiürült a koronavírus-járvány miatt. Mint mondta, egy vidéki turizmusra épülő országban fontos az idegenforgalom potenciálja, amelyet be kell indítani. Ha

Szlovákiából hosszabb-rövidebb időn belül eltávoznak a gépkocsigyártók, szükség van egy másik tervre, hogy fellendüljön az ország.

Igor Matovič volt kormányfő, jelenlegi pénzügyminiszter elmondta, hogy

  • ha valakinek 13 hónapon át tavaly áprilistól idén májusig zárva volt az étterme, és
  • semmilyen tevékenységet nem folytatott,

az most segítségként a teljes forgalmának 10 százalékát kapja meg. Eduard Heger miniszterelnök elmondta, hogy a kabinet csak az állami költségvetés lehetőségei szerint nyújthat támogatást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 11:00
×
×
×
×