eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Még mélyebben az elnökválasztás kampány: Hillary az ördög, Trump alkalmatlan

Még mélyebben az elnökválasztás kampány: "Hillary az ördög, Trump alkalmatlan"

Donald Trump azt mondta Hillary Clintonról, hogy ő maga az ördög, míg Obama elnök alkalmatlannak nevezte a republikánus jelöltet az államfői posztra.

Meg fogják hamisítani az elnökválasztási eredményeket, Hillary Clinton pedig az ördög – Donald Trump, az amerikai republikánusok elnökjelöltje ezekkel a meglepő gondolatokkal próbálta felsorakoztatni maga mögé híveit az egyre inkább elmérgesedő elnökválasztási kampányban.

Trump egy zsúfolt pennsylvaniai rendezvényen mondta azt, hogy a korábban a demokrata elnökjelöltségre pályázó Bernie Sanders szenátor lepaktált az ördöggel. Az ördög pedig maga Hillary Clinton – tette hozzá.

Az utóbbi napokban össztűz zúdult Trumpra, amiért nekiment a muszlim Khan családnak, akinek fia – az amerikai hadsereg századosaként – hősi halált halt Irakban.

Az idősebb Khan élesen bírálta Donald Trumpot a demokrata pártkonvención, amiért nem tudja elfogadni, hogy muszlimok is lehetnek jó amerikai hazafiak. A rendezvény egyik legemlékezetesebb beszédében a hősi halált halt százados apja az amerikai alkotmány egy összehajtogatott változatát lengetve azt kérdezte, hogy Trump olvasta-e a jogegyenlőségről szóló paragrafust.

Fejkendős felesége végig mellette állt, de nem szólalt meg. Erre csapott le Donald Trump, aki azt állította, hogy a nőnek vallása „nem engedte meg”, hogy megszólaljon. Az asszony később egy tévéinterjúban vágott vissza és azt mondta: azért hallgatott, mert így egész Amerika átérezhette fia elvesztése miatti fájdalmát.

Az ügy egyre inkább duzzadni kezdett és Trumpot kemény bírálatok érték a republikánus oldalról is. John McCain szenátor, volt elnökjelölt és a Külföldi Háborúk Veteránjai nevű szervezet is határozottan bírálta és bocsánatkérést követelt.

Richard Hanna republikánus kongresszusi képviselő még tovább ment: azt mondta, a demokrata Hillary Clintonra szavaz majd az elnökválasztáson, mert Donald Trump „alkalmatlan a republikánus párt szolgálatára és az ország vezetésére.”

Alkalmatlannak nevezte az elnökségre Trumpot Barack Obama is. Az amerikai elnök szerint a republikánus jelöltnek nincsenek meg az alapvető ismeretei Európáról, a Közel-Keletről és Ázsiáról. „Ez azt jelenti, hogy fájdalmasan felkészületlen.”

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×