eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Abstract Technology Binary Code Dark Red Background. Cyber Attack, Ransomware, Malware, Scareware Concept
Nyitókép: WhataWin/Getty Images

Félelmetes trükkel támadják az androidos telefonokat – mutatjuk a védekezést ellene

A telefonunk észrevétlenül rákapcsolódik az adathalász csalók cellaállomására, és már viszik is az adatainkat.

A Google azt javasolja a felhasználóknak, lehetőség szerint kapcsolják ki az androidos készülékükön azt a beállítást, ami lehetővé teszi, hogy 2G-s hálózathoz csatlakozzon az eszköz. A hackerek egyik kifinomult támadási módszere ugyanis épp ezt a lehetőséget aknázza ki: ráveszi az áldozatok mobilját, hogy csatlakozzon az általuk létrehozott kamu cellaállomáshoz. Ez tulajdonképpen ugyanúgy működik, mint a hagyományos mobilszolgáltatók által használt torony, ám az illetéktelenek az ezen keresztül zajló összes információt le tudják hallgatni – írja a hvg.hu.

Következő lépésként képesek olyan üzeneteket küldeni a felhasználóknak, amiben egy linket helyeznek el. Ez természetesen egy áloldalra vezet, ahol ha az illető megadja az adatait, akkor azzal vissza tudnak élni a támadók. Az akciót ráadásul úgy tudják elvégezni a támadók, hogy

a telefonszám, amit az áldozat készüléke kijelez, valósnak tűnik.

A Google szerint ma már fillérekért lehet beszerezni olyan eszközöket az interneten, amelyek egy kamu cellát hoznak létre, és veszik rá a mobilokat, hogy ahhoz csatlakozzanak. A használata ráadásul nem igényel komoly informatikai szaktudást, így tulajdonképpen bárki használhatja azt.

A Google ezért azt javasolja, hogy az androidos eszközökön tiltsák le a felhasználók a 2G-s hálózat használatát. Erre az Android 12 óta van lehetőség, és a Beállítások – Hálózat és Internet – SIM menüpontokon keresztül lehet megtenni. Ez az útvonal mobilonként eltérő lehet.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 05:36
×
×
×
×