eur:
394.02
usd:
354.2
bux:
72715.74
2024. szeptember 18. szerda Diána
Nyitókép: Pexels.com

Kíméletlen trükkel viszik a csalók a Google Chrome-felhasználók adatait

Egy új kutatás szerint a Google Chrome-felhasználókat célzó hackerek új adathalász technikát alkalmaznak, amellyel megszerezhetik a felhasználók Google jelszavait.

A StealC nevű új malware-rel megfertőzött eszközök egy bejelentkezési felülethez hasonló módban ragadnak, ezzel kikényszerítve, hogy megadják a bejelentkezési adataikat – írja a Portfolio.

A hackerek egy úgynevezett kioszk módba zárják a felhasználókat, ahol semmilyen más opció nem elérhető, mint egy bejelentkezési ablak, amellyel leggyakrabban Google-fiókokhoz szeretnének hozzáférést szerezni. Mindeközben a kártevő szoftver blokkolja az ismert kilépési lehetőségeket, többek között a F11 és az Esc billentyűket, így arra kényszerítik az internetezőket, hogy adják meg az adataikat. Ahhoz, hogy a StealC felkerüljön valakinek a böngészőjébe, egy másik kártevő szoftverre, a már több éve használt Amadey-re is szükség van.

A szakértők azt javasolják, hogyha a felhasználók azt tapasztalják, hogy nem tudják bezárni a bejelentkezési felületet az F11 és az Esc billentyűkkel, próbálkozzanak az Alt+F4, Ctrl + Shift + Esc, Ctrl + Alt +Delete és az Alt +Tab billentyűkombinációkkal a kioszkból való kilépéshez.

Ha ezek a lehetőségek nem állnak rendelkezésre, a szakértők szerint a bekapcsoló gombbal leállítható a megfertőzött számítógép, majd az F8 billentyű használatával "biztonságos módban" indítható újra az eszköz.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Menekülőutakat nyitnak a Pilisben, Pilismarót, Dunabodány, Tahi és Leányfalu védekezéséhez még várnak önkénteseket, Kisorosziban viszont van rutin. A kormányfő szerda reggel rendkívüli tájékoztatót tartott az árvízi helyzetről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×