eur:
397.92
usd:
363.94
bux:
70404.31
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Seismograph and Earthquake - 3D Rendering
Nyitókép: Petrovich9/Getty Images

Egymást érik a földrengések a Kárpát-medencében

Júliusban 223 földmozgást regisztrált a Kárpát-medencében a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.

A szeizmológiai obszervatórium a Facebook-oldalán kedden azt írta, júliusban 42 természetes eredetű földrengést és 181 kőfejtésekhez kapcsolódó bányarobbantást regisztráltak.

Hozzátették a 42 valós földrengésből a lakosság csak egyet érzékelt széles körben Magyarország területén, ez volt a Balatonkiliti környéki rengés július 16-án, helyi idő szerint 23.27-kor. A földrengésben károk nem keletkeztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A háborús veszély mantrázása betehet a magyar gazdaságnak

A háborús veszély mantrázása betehet a magyar gazdaságnak

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A mai műsorban egy témánk volt. Már a hétvégi-hétfői globális tőzsdei leolvadás előtt jelentősen csökkent a magyar gazdaság növekedési kilátása, erről tanúskodik az ING Bank elemzése, amelynek keretében a pénzintézet 2,2%-ról 1,5%-ra rontotta le becslését a magyar gazdaság idei potenciális növekedésével kapcsolatban. Erre azt követően került sor, hogy a KSH közzétette a 2024-es második negyedévről szóló jelentését, amely szerint a magyar GDP negyedéves alapon 0,2 százalékkal zsugorodott. Az adásban a rengeteg kockázatot feltáró elemzésről és persze a tegnapi tőzsdei leolvadásról is kérdeztük Virovácz Pétert, a pénzintézet vezető elemzőjét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×