eur:
402.56
usd:
372.69
bux:
73968.03
2024. október 24. csütörtök Salamon
Boeing Starliner. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Baj van, nem tud hazajönni két űrhajós

A NASA mindenkit nyugalomra int.

A 24.hu portál az AFP-re hivatkozva azt írja, ismét elhalasztották a Boeing Starliner űrhajó hazatérését, az eredetileg 8 napos küldetés határozatlan ideig elhúzódik.

Az űrhajó még június 5-én indult útnak a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), fedélzetén Butch Whitmore és Suni Williams űrhajósokkal, akik másnap rendben oda is értek, azonban az út során héliumszivárgást észleltek a kapszula hajtóműrendszerében, így először az lett a terv, hogy június 18-án, majd az, hogy 26-án térnek haza.

Teljes a bizonytalanság, hogy a hazatérést lehetővé tévő hibát mikor javítják ki, a NASA mindenesetre nyugtatóan nyilatkozik: aggodalomra semmi ok, mindenből van elég a fent rekedtek hazatéréséig.

Az űrkapszula 6 órát utazik majd haza, ha el tud indulni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.24. csütörtök, 18:00
Parragh László
a Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke
Gyors kilengésekkel rángatják a forintot

Gyors kilengésekkel rángatják a forintot

2023 januárja óta nem látott mélypontra gyengült tegnap a forint, 403 fölé gyengült a magyar deviza az euróval szemben. Ma reggel kis erősödést látunk eddig, 402 forint 80 fillérbe kerül az euró korán reggel. A dollár mozgása egyelőre kedvez a forintnak, ám napközben számos olyan hír érkezik, amelyek megmozgathatják a piacokat. Délelőtt a francia és a német bmi-adatok miatt újra megütötték a forintot, aztán a nyitó szint közelében ragadt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×