eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Unsplash

Idegesítő hiba jelent meg a Waze-ben, de van rá megoldás – mutatjuk

Offline térképek használatával kapcsolatban küld üzeneteket az alkalmazás, miközben ez nem is lehetséges az applikációban.

Útvonaltervezésnél és tájékozódásnál sokan használják a Waze nevű navigációs mobiltelefonos alkalmazást, azonban az utóbbi időben furcsa hibákat észleltek a felhasználók. Fontos tudni, hogy mindenképpen internetkapcsolatra van szüksége az applikációnak ahhoz, hogy percre pontos információkat kapjunk. A Waze ugyanis többek közt abban különbözik a Google Mapstől, hogy nincs offline üzemmódja, nem tartalmaz offline térképeket. A forgalmi információk le- és feltöltése internetkapcsolat nélkül nem lehetséges – írja a hvg.hu.

Ez azt jelenti, hogy ha olyan helyen közlekedünk, ahol nincs lefedettség, a Waze alkalmazással nem érünk el friss forgalmi információkat és alternatív útvonalat sem tudunk keresni.

Az autoevolution.com beszámolója szerint alapvetően az tévesztette meg a felhasználókat, hogy egy, az év elején végrehajtott változtatás sokakkal elhitette, hogy a Waze appban már offline térképek is elérhetők. Rengetegen jelezték a közösségi oldalakon, hogy az alkalmazásban időnként megjelenik egy üzenet a jobb felső sarokban, amely szerint a Waze offline térképeket használ.

Az alkalmazás azonban továbbra sem fér hozzá offline térképekhez. Sokakat megtéveszt az is, hogy az említett felirat akkor is beugrik, amikor nincs gond a hálózattal, és a többi alkalmazás is használható. Több elégedetlen felhasználó már azon gondolkodik, hogy az idegesítő probléma miatt átvált a Google Mapsre. Utóbbi viszont nem rendelkezik a Waze-ben elérhető közösségi hálóval, igaz, egyes régiókban lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy jelenthessék az alapvető veszélyeket és a sebességmérőket.

Az észlelt problémára az lehet a megoldás, ha repülőgép üzemmódra váltunk, majd újraindítjuk az alkalmazást,

így elvileg eltűnik a felirat. Ki is lehet kényszeríteni a Waze bezárást, majd újból el kell indítani. Ebben az esetben is van esély arra, hogy újra jól működjön az applikáció.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×