eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Unsplash

Az új ChatGPT már itt van, és okosabb, mint valaha - videó

Bemutatta az OpenAI a GPT-4o AI modellt, ami valós időben képes a szöveges mellett hang- és képalapú interakcióra, mindezt ingyenesen, bárki számára elérhetően.

Az OpenAI, a ChatGPT fejlesztője bejelentette az új GPT-4o AI modell elindítását, amely valósághű hangalapú beszélgetésekre és szöveges, valamint képi interakciókra képes - írja a Reuters nyomán a Portfolio.

A legújabb modellel a felhasználók, ha beszélnek a ChatGPT-hez, akkor késedelem nélkül, valós időben fognak választ kapni, mintha egy személlyel társalognának.

Még meg is lehet szakítani a chatbotot beszélgetés közben, ezzel még valósághűbbé téve a párbeszédet.

Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója blogbejegyzésében kiemelte az újítás jelentőségét, összehasonlítva azt a filmekből ismert mesterséges intelligenciával. Az OpenAI technológiai vezetője, Mira Murati a bemutatón elmondta, hogy az új modellt ingyenesen kínálják majd, mivel költséghatékonyabb, mint a vállalat korábbi modelljei.

Az OpenAI saját YouTube-csatornáján több videót is közzétett a modell tudásáról, az alábbiban például valós időben fordít angolról spanyolra és fordítva:

A GPT-4o fizetős felhasználói nagyobb kapacitáskorlátokkal rendelkeznek majd, mint az ingyenes felhasználók. Mira Murati arról is beszélt, hogy érkezik a ChatGPT asztali alkalmazása, és a felhasználói felületet is frissítik, valamint letisztultabbá teszik.

A GPT-4o modell az elkövetkező hetekben válik elérhetővé a ChatGPT-ben a vállalat közlése szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 26. 13:59
×
×
×
×