eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Unsplash

Az új ChatGPT már itt van, és okosabb, mint valaha - videó

Bemutatta az OpenAI a GPT-4o AI modellt, ami valós időben képes a szöveges mellett hang- és képalapú interakcióra, mindezt ingyenesen, bárki számára elérhetően.

Az OpenAI, a ChatGPT fejlesztője bejelentette az új GPT-4o AI modell elindítását, amely valósághű hangalapú beszélgetésekre és szöveges, valamint képi interakciókra képes - írja a Reuters nyomán a Portfolio.

A legújabb modellel a felhasználók, ha beszélnek a ChatGPT-hez, akkor késedelem nélkül, valós időben fognak választ kapni, mintha egy személlyel társalognának.

Még meg is lehet szakítani a chatbotot beszélgetés közben, ezzel még valósághűbbé téve a párbeszédet.

Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója blogbejegyzésében kiemelte az újítás jelentőségét, összehasonlítva azt a filmekből ismert mesterséges intelligenciával. Az OpenAI technológiai vezetője, Mira Murati a bemutatón elmondta, hogy az új modellt ingyenesen kínálják majd, mivel költséghatékonyabb, mint a vállalat korábbi modelljei.

Az OpenAI saját YouTube-csatornáján több videót is közzétett a modell tudásáról, az alábbiban például valós időben fordít angolról spanyolra és fordítva:

A GPT-4o fizetős felhasználói nagyobb kapacitáskorlátokkal rendelkeznek majd, mint az ingyenes felhasználók. Mira Murati arról is beszélt, hogy érkezik a ChatGPT asztali alkalmazása, és a felhasználói felületet is frissítik, valamint letisztultabbá teszik.

A GPT-4o modell az elkövetkező hetekben válik elérhetővé a ChatGPT-ben a vállalat közlése szerint.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×