eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Pixabay.com

Durván elszállt az orosz költségvetési hiány

Négy hónap alatt majdnem összejött az éves terv.

Oroszország költségvetési hiánya 1484 milliárd rubel volt az idei első négy hónapban, amely a hazai össztermék (GDP ) 0,8 százaléka, és ezzel megközelítette az idei év egészére előirányzott 1595 milliárd rubel deficitet, a GDP 0,9 százalékát - közölte a pénzügyminisztérium nem végleges adatként hétfőn.

Egy éve az első négy hónapban a hiány nagyobb volt, 3049 milliárd rubelt tett ki, a hazai össztermék 1,8 százalékának felelt meg.

Az idei első négy hónapban a költségvetés bevétele 11 ezer 684 milliárd rubelt tett ki, 50,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a kiadása pedig 21,5 százalékkal múlta felül a tavalyi első négyhavit és 13 ezer 168 milliárd rubel volt.

A költségvetés olaj- és gázbevétele 4157 milliárd rubel volt ebben az időszakban, 82,2 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A növekedést részben a kőolaj árának emelkedése okozta, illetve egy egyszeri ágazati adóbefizetés a negyedik negyedévről jogszabályi változás miatt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×