eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
AI, Artificial Intelligence concept,3d rendering,conceptual image.3d background
Nyitókép: Andy/Getty Images

Washington állítólag megtiltotta az AI chipek exportját

Az Nvidia szerint október 17-e óta tilos olyan processzorokat szállítani Kínának, Iránnak és Oroszországnak, amik a mesterséges intelligenciát támogatják. A tiltás első körben 30 napra szól.

Az Nvidia szerint az Egyesült Államok kormánya nemrég felszólította a céget, hogy azonnali hatállyal függessze fel a mesterséges intelligenciát támogató processzorok exportját Kínába. A korlátozást eredetileg október 17-én kellett volna bevezetni, és 30 napra lett volna érvényes – írja a BBC-re hivatkozva a Hvg.hu.

A híroldal szerint az említett napon vezetett be a Biden-adminisztráció újabb exportkorlátozásokat a mesterséges intelligencia fejlesztésével és működtetésével kapcsolatos technológiákra. Ennek eredményeként a kaliforniai techcég közel 60 milliárd dollárt, (csaknem 22 ezer milliárd forintot) veszített értékéből. Az FBI ezzel egyidőben arra figyelmeztetett: elindult az új hidegháború.

A korlátozás egyébként nemcsak Kínát, de Iránt és Oroszországot is érinti. Az Nvidia az amerikai tőzsdefelügyelettel azt közölte, hogy a vállalat termékeire világszerte olyan nagy a kereslet, hogy a korlátozás nem fogja jelentősen befolyásolni a bevételeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×