eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Pixabay

Ha androidos telefonja van, ezzel az új funkcióval rengeteg tárhelyet nyerhet

Akár egy alkalmazás által elfoglalt tárhely 60 százaléka is felszabadítható lehet az Android alkalmazásarchiváló új funkciójával.

Az okostelefonok tárhelye véges, ezért hasznos a Google által 2022-ben bejelentett alkalmazásarchiválás funkció az Androidban, mely az applikációt eltávolítja a készülékről, de a felhasználói adatok maradnak a készüléken – írja a hvg.hu. Így, ha az archivált alkalmazásra újból szükség lenne, elég újból letölteni, a készüléken megmaradt felhasználói adatokkal mindent ott lehet folytathatni, ahol a törlés előtt abbahagytuk.

A funkció már megjelent az újabb Android-verziókban, ám csak abban az esetben működött, ha már kifogyóban volt a tárhelyből a készülék. Mostantól a Play Áruházban is lehetőség lesz a funkció bekapcsolására, az Általános menüben – ha ez aktív, a ritkán használt applikációkat automatikusan archiválja a rendszer. Ezzel akár 60 százaléknyi tárterület is felszabadítható, miközben semmilyen felhasználói adat nem törlődik végérvényesen.

Az archivált alkalmazások nem törlődnek a kezdőképernyőről, de egy kis felhő ikon fogja jelezni, hogy az újbóli letöltésig nem tudjuk használni őket.

A funkciót már elkezdte széles körben elérhetővé tenni a Google, az újabb Play Áruház-verziókban megjelent az új lehetőség.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×