eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Unsplash.com

Csúnyán elszámolta magát a Samsung

Nem viszik a mobiltelefonokat, 50 millió készülék vár már vevőre, de visszaesett a kereslet.

A Samsung túlbecsülhette az okostelefonok iránti globális keresletet, ugyanis az "egészségesnél" jóval több készüléke ragadt bent a forgalmazóknál. A TheElec szakportál úgy tudja, hogy 50 millió eszközről van szó, amelyek zöme a középkategóriás Galaxy A széria tagja – írja a napi.hu.

A Samsung idén 270 millió okostelefont szeretett volna kiszállítani, az 50 milliós készlet pedig ennek a 18 százaléka, normális esetben a készletek aránya nem lehetne több 10 százaléknál. A cég igen agresszív, 334 milliós termelési célt tűzött ki maga elé, a tervezés olyan tényezők miatt csúszott félre, mint a háború, a magas nyersanyagárak és az újabb kínai járványzár.

A Samsung várhatóan csak árengedményekkel tudja majd telefonjait értékesíteni.

A megfizethető árú Samsung készülékek iránti gyenge kereslet arra is utalhat, hogy ha a kisebb pénzű emberek váltanak is készüléket, akkor a jobb ár-érték arányú kínai gyártók felé fordulnak.

A Samsung Galaxy A széria messze a legnépszerűbb készülékcsalád a cégnél, 2021-ben ezek adták az eladások több mint felét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×