eur:
393.46
usd:
364.34
bux:
71974.06
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Meglepő dologra bukkant a Mars-járó

Korábban az ejtőernyő bukkant fel egy felvételen, most más eszközt találtak a Marsról érkezett képen.

A NASA Marsszondája, a Perseverance egyik fotóján egy sziklába ágyazódva látható a hőpajzs egyik darabja. Ez volt az, ami megvédte a szerkezetet az utazás, valamint a landolás során a szélsőséges hőmérséklettől – írja a hvg.hu

Kérdéses, hogy a fóliaszerű anyag hogyan jutott el a Jezero-kráternek ezen részébe, ami nagyjából két kilométerre található a landolás helyétől. Nem tudni, hogy a leszállás közben került a sziklához, vagy azóta fújta-e oda a marsi szél.

A szonda hamarosan mintát vesz majd a Jezero-kráter deltájából. A tudósok azt gyanítják, 3 milliárd évvel ezelőtt víz volt ott, így az élet is jelen lehetett a vörös bolygón.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×