eur:
393.1
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
The new Apple iPhone 13 is debuted during the California Streaming virtual product launch in Louisville, Kentucky, U.S., on Tuesday, Sept. 14, 2021. The Cupertino, California-based technology giant has been readying four new iPhones, as well as Apple Watches with larger screens. Photographer: Jonathan Cherry/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Bloomberg/Getty Images

Ilyen még nem volt: leállították az iPhone-ok gyártását

Dollármilliárdos veszteségeket okoz az Apple-nek a chiphiány.

Az új generációs iPhone-ok és iPadek szeptemberi piacra kerülése óta folyamatos kihívások elé néz a gyártó Apple, melynek oka a koronavírus világjárvány következtében kialakult chiphiány. Az amerikai vállalat több napra is leállította az új iPhone-ok és iPadek gyártását, az összerelést végző kínai dolgozóknak pedig szabadságot adtak. Ez azért is különös, mert az Apple gyártósorai az október eleji kínai ünnepek miatt általában maximális kapacitáson működnek, hiszen ilyenkor sokkal többen vásárolnak – írja a hvg.hu.

A cégnél most azonban a leállás mellett döntöttek, amire legalább egy évtizede nem volt példa. Tim Cook Apple-vezér korábban azt mondta, hogy a vállalat hatmilliárd dolláros veszteséget szenvedett el a szeptemberrel végződő negyedévben az ellátási lánc nehézségei miatt. Ez a szám az év utolsó negyedévében még magasabb lehet, mert a chiphiány általános problémája továbbra sem oldódott meg.

A leállt gyártósorok miatt elképzelhető, hogy sokan nem jutnak majd iPhone-hoz vagy iPadhez a karácsonyi szezonban.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×