eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Dániából érkezett öt rombuszkrokodil (Crocodylus rhombifer), más néven kubai vagy gyémántkrokodil egyike a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2019. augusztus 16-án. Az öt állat még nagyon fiatal, ezért hosszuk alig haladja meg a fél métert, de idővel két méternél is nagyobbra nőnek majd. A rombuszkrokodil Kritikusan veszélyeztetett faj.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Egyszer csak megjelent egy kihaltnak hitt krokodil a faluban

A 2,3 méter hosszú, 10-12 éves hím állatot első alkalommal július végén látták a közép-bangladesi Faridpur kerületben.

Bangladesben évtizedek óta kihaltnak vélt mocsári krokodilt fogtak be egy kis faluban a Gangesz partján.

A 2,3 méter hosszú, 10-12 éves hím állatot első alkalommal július végén látták a közép-bangladesi Faridpur kerületben. A helyi erdészeti hatóság vezetője, Nirmal Kumar Paul elmondta, az állatot a falu lakói fogták be hétfőn, miután a hatóság képviselőinek nem sikerült kiemelni a vízből az állatot.

A mocsári krokodil valószínűleg a 2500 kilométer hosszú Gangeszen át Indiából került az országba.

A mocsári krodokilok (Crocodylus palustris) az édesvízi krokodilok közé tartoznak, vadon Indiában, Pakisztánban, Nepálban, Srí Lankán és Iránban fordulnak elő. Populációjuk a becslések szerint 5400-7100 egyedre rúg.

Bangladesben a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) információi szerint 50 éve láttak utoljára élő mocsári krokodilt.

Az elfogott állatot a világ legnagyobb mangroveerdejében, a Szundarbanszban lévő vadvédelmi központba vitték, később egy állatkertbe költöztetik át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×