eur:
392.29
usd:
361.85
bux:
70979.28
2024. július 8. hétfő Ellák

Nem múlták alul elődjeiket az idei anti-Nobel díjazottjai

Egy komoly pillanat volt az idei IgNobel-díjátadón.

Idén is kiosztották az anti-Nobel-díjnak is nevezett IgNobelt, vagyis a legfurcsább tudományos felfedezésekért járó díjat – írja az Index.hu. Az elismerés olyan kutatásokért jár, amiken először nevet az ember, aztán viszont elgondolkozik rajta.

A 2019-es díjazottak között vannak azok a holland és török kutatók, akik annak szentelték a munkásságukat, hogy megállapítsák, melyik országnak a leggusztustalanabb a pénze; egy termékenységi specialista, aki a francia postások heréit vizsgálta; egy iráni tudós, aki pelenkacserélő gépet fejlesztett; de olyan olasz tudós is, aki nem mást bizonyított, mint hogy a pizza valójában egészséges.

A díjakat valódi Nobe-díjasok adták át a Harvard Egyetem,

a nyertesek pedig 10 billió zimbabwei dollárban részesültek, aminek valós értéke természetesen nincsen.

A portál megjegyzi, az átadó egyetlen komoly pillanata az volt, mikor megemlékeztek Roy Glauber valódi Nobel-díjas fizikusról, aki korábban lelekesen támogatta az IgNobelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Új különadókat vezet be a kormány

Új különadókat vezet be a kormány

A kormány fellép a háborús propaganda miatt, ezért a sajtótól és a pártoktól is beszámolókat kérnek a következő időszakban. Meghosszabbítják a 2019-2020-ban felvett babaváróhiteleknél a gyermekvállalásra vonatkozó határidőt. Háborúellenes akcióterv részeként külön terheket és illetékeket vetnek ki a bankokra, ezek a már meglévő tranzakciós díjra és a devizaváltási tranzakciókra lesznek érvényesek – jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter valamint Vitályos Eszter kormányszóvivő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×