eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Denevér-lógást rendeznek

Szakvezetéses barlangtúra, koncertek és denevérgyűrűzés is várja az érdeklődőket az Abaligeti denevér-lógás elnevezésű rendezvényen szeptember 10-én.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztályának Vadonleső Programja szervezésében megvalósuló rendezvényen a gyerekek játékos tárlatvezetéssel tekinthetik meg a Denevérmúzeumot, lesz szakvezetéses túra a Denevér tanösvényen, a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat a barlangok világába vezeti be az érdeklődőket - közölte a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság az MTI-vel.

Óránként szakvezetések indulnak az Abaligeti-barlangban, Szász János állati kísérletekkel, Galkó Balázs denevéres mesékkel, a MikroBe zenekar, Kardos-Horváth János és a Hahó zenekar koncerttel szórakoztatja a közönséget az Abaligeti-barlang előtti téren.

Emellett élménybeszámolós barlangi klipbemutató, barlangos témájú ismeretterjesztő kiállítás, denevéres játékok, denevérgyűrűzés bemutató, 3D diavetítés és előadás is szerepel a programok között.

A programokon való részvétel ingyenes, az Abaligeti-barlang és a Denevérmúzeum 50 százalékos kedvezménnyel látogatható.

Az esti programokhoz ajánlott a hosszú, zárt ruha, a barlang állandó hőmérséklete 10-12 Celsius-fok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×