eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Newton megjósolta a világvége időpontját

Híresen analitikus elméjével felfedezte a gravitáció törvényeit és leírta a bolygók mozgását. Sir Isaac Newton ugyanilyen pontos volt a világvége kiszámításakor is. Mint most nyilvánosságra került leveléből kiderült, 2060-ban lesz vége a világnak.

Szerencsére a mélyen hívő Newton a vallásra, és nem a logikus érvelésre alapozta számításait.

Egy 1704-ben kelt levelében, amelyet a jeruzsálemi Héber Egyetemen mutattak be, Dániel könyve alapján számította ki az Apokalipszis pontos dátumát.

"Későbbre halasztódhat a világvége, de annak nem látom okát, hogy korábban következzen be" - fogalmazott a modern fizika atyja.

Azt azonban nem tudni, Dániel könyvének pontosan mely kitételeire alapozta kijelentését.

Newton szerint a világvége előtt "elpusztulnak a bűnös nemzetek, vége lesz a sírásnak és a szenvedésnek, a zsidók visszatérnek a fogságból, és ismét létrehozzák virágzó és örök királyságukat".

A Héber Egyetemen rendezett kiállításon prózaibb feljegyzéseket is bemutatnak, például Newton bevételeiről.

A leveleket, feljegyzéseket az 1930-as években árverezték el, a legtöbbet 1969 óta az izraeli nemzeti könyvtár zárt részlegében őrizték.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×