eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Mentsük meg a Földet! - 25 millió dolláros versenyt hirdettek

Huszonötmillió dolláros díjat ajánlott fel a Virgin cégóriás tulajdonosa, Sir Richard Branson és Al Gore, volt amerikai alelnök annak, aki megoldást dolgoz ki arra, hogyan lehetne kivonni a légkörből a szén-dioxidot.

A szórakoztatóiparban érdekelt cég vezetője szerint az emberiségnek minél előbb észlelnie kell, hogy mekkora krízis fenyeget. "A Föld nem várhat hatvan évet. Azt akarom, hogy a gyerekeimnek és az unokáimnak is legyen jövőjük ezen a bolygón" - nyilatkozta a pénteki sajtótájékoztatón Branson.

Az 57 éves milliomos hozzátette: ahhoz, hogy a Föld életben maradjon, meg kell találni a módját, hogyan lehet megszabadulni az üvegházhatás fokozó szén-dioxidtól. A megoldás megtalálásának legjobb módja a 25 millió dolláros fődíjú verseny.

A nyeremény odaítéléséért híres kutatókból álló bizottság felel, amelyben helyet kapott a NASA tudósa, James Hansen, valamint a brit környezetkutató, James Lovelock is.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×