eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Nagyobb eséllyel lesz meleg az a fiú, akinek sok bátyja van

Kanadai tudósok szerint minél több bátyja van - ugyanattól az anyától - egy férfinak, annál nagyobb az esélye arra, hogy meleg legyen. Az új kanadai kutatás az eddigi legerősebb bizonyíték arra, hogy biológiai oka van a homoszexualitásnak. A kutatók ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy a méhen belüli feltételek határozzák meg a szexualitást.

Azt az elméletet, miszerint a nagy számú idős fiútestvér hatással van a fiatalabbak szexualitására, először egy 1997-es torontói kutatás vetette fel.

A Ray Blanchard vezette kutatás eredménye azt mutatta, hogy minden idősebb fiútestvér harmadával növelte a homoszexualitás - egyébként meglehetősen kicsi - esélyét a férfiaknál.

Ezt az összefüggést azóta 14 tanulmány erősítette meg. Amire azonban egyik sem adott választ, az az, hogy biológiai okokra, vagy a neveltetésre vezethető-e vissza a jelenség.

A mostani kutatás azonban úgy tűnik, hogy az előbbit támasztja alá.

Anthony Bogaert, a Brock Egyetem professzorának kutatócsoportja olyan családokat hasonlított össze, ahol minden fiúnak ugyanaz volt az édesanyja, olyan családokkal, ahol a fiúk anyja más volt, de együtt nevelkedtek.

Nem a neveltetés számít

Ha a neveltetés számított volna, akkor a mostohabátyákkal rendelkező férfiaknál is megfigyelhető lett volna a jelenség. Ám az idősebb testvérek száma csak azoknál a férfiaknál növelte a homoszexualitás esélyét, ahol azonos anya szülte mindannyiukat.
Azt, hogy pontosan mi is történik a méhben, egyelőre a tudósok sem tudják.

A legnépszerűbb feltételezés szerint azonban a homoszexualitás kialakulása a nő szervezetének immunreakciójával függhet össze.

Mivel a férfiak rendelkeznek egy Y-kromoszómával is, a nők szervezete nagyobb valószínűséggel ismeri fel idegen testként a fiú magzatot, és feltehetően az immunreakció is nagyobb. Ráadásul egyes kutatások szerint ez a reakció minden egyes fiú magzat után erősebbé válhat.

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×