eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Rabszolgának érzi magát? Valószínűleg az is!

Arisztotelész egy általában nem szívesen emlegetett elmélete szerint az emberek nagy részét rabszolgasorban lehet tartani, mert rabszolgának születtek. Egy angol egyetem professzora most megvédi az ókori filozófust, és bebizonyítja: a legtöbben valóban rabszolgának születtünk.

Malcolm Heath, a Leeds-i Egyetem professzora azt mondja: Arisztotelész politikailag inkorrektnek tűnő elméletében valójában semmi olyasmit nem állított, hogy a született rabszolgák alsóbbrendűek lennének. Képesek ugyanúgy gondolkodni, mint a többiek, lehetnek nagyon kreatívak és intelligensek is.

Egyszerűen csak arról van szó, hogy egy olyan hibával születtek, amely miatt nem képesek felismerni: hogyan lehet jó életet élni - írja a brit professzor.

A nyugati társadalmak az anyagi javak megszerzésére és az örök fiatalság elérése koncentrálnak inkább, nem pedig a velünk született jóság és boldogság kiteljesítésére.

Így valószínűleg jobban járnánk, ha mi, született rabszolgák, a született rabszolgatartó gazdák, vagyis a görögök kezébe adnánk életünket - írja a The Times.

Címlapról ajánljuk
Húsz év után újra négyesfogathajtó-vb-t rendez Magyarország

Húsz év után újra négyesfogathajtó-vb-t rendez Magyarország

Több különleges évforduló inspirálta a magyar szövetséget arra, hogy pályázzon a vb-rendezésre – mondta az InfoRádióban Lázár Vilmos tizenkétszeres fogathajtó világbajnok. A Magyar Lovassport Szövetség elnöke hozzátette: bár a magyarok jelenleg nem tartoznak a világ közvetlen élvonalához, a magyar közönség támogatásával meglepetést okozhatnak.

Kapnának egy brexitkerülő kiskaput a fiatalok

A fiatalok utazási könnyítéséről szóló – és a brexit-korlátozásokat részben ellensúlyozó – különalkun dolgozik az EU és Nagy-Britannia. A téma Keir Starmer új brit kormányfő európai körútja kapcsán merült fel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×