eur:
387.54
usd:
357.23
bux:
68363.51
2024. május 23. csütörtök Dezső

Adatvesztés helyett aranylemez

Néhány év alatt használhatatlanná válnak az átlagos minőségű írható CD-k és DVD-k - mondta el az InfoRádióban az egyik legnagyobb informatikai vállalat kutatója. Megoldást az arany alapú lemez jelenthet.

Kis János közölte: a hagyományos írható lemezek élettartama korlátozott, mivel a szerves lakkréteg lekopik, az alumínium tükröző felület pedig oxidálódik, így a lemez „megvakul”, az adatok olvashatatlanná válnak.

Ezek a CD-k és DVD-k öt-húsz évnél többet nem bírnak ki – tette hozzá.

Megsokszorozza a lemezek élettartamát, ha alumínium helyett aranyat használnak tükröző felületként, ezeknek ötven-száz év a garantált használati idejük.

Az informatikai szakember szerint ma már Magyarországon is kaphatók olyan élettartam CD-k és DVD-k, amelyek nem kerülnek többe a hagyományos technikával készült márkás lemezeknél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is a Kormányinfón, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×