eur:
393.08
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Hosszú Katinka: London után majdnem abbahagytam

Hosszú Katinka: London után majdnem abbahagytam

Hosszú Katinka egyike azon kevés versenyzőnek, aki három aranyérmet szereztek egyéni versenyeken a riói olimpián. Az olimpiai bajnok magyar úszónő ennek apropóján beszélt a CNN-nek a sikereiről.

„Többször is nagyon közel voltam ahhoz, hogy a dobogón álljak Londonban. Az olimpia után nem voltam biztos abban, hogy folytatom az úszókarrieremet” - vallotta be az úszónő.

A CNN riportere megjegyzi, hogy Hosszú Katinka sikere nagyrészt az intenzív edzőprogramjának és az alteregójának köszönhető.

„Amikor a rajtkövön állok, az Iron Lady látható. Hosszú Katinka a hotelben vagy otthon marad a személyes ügyeivel, de az Iron Lady nem ismer kifogást, és harcol, hogy a legjobbat hozza ki magából” - fogalmazott a sportoló.

Megjegyzik: a sikerei jelentős részét edzőjének és férjének, Shane Tusupnak köszönheti, aki az úszónő legnagyobb rajongója.

„Nem lennék most itt Rióban, ha ő nincs mellettem London után” - vallotta be Hosszú Katinka. 

„Őrület, hogy most itt beszélgetek, miután négy érmet nyertem – ebből három arany – azok után, hogy azon gondolkodtam, abbahagyom a versenyzést. Elképesztő ezt megosztani valakivel, akit nagyon szeretek. Ez nagyon különleges a számunkra” - mondta az Hosszú Katinka.

Az olimpiai bajnok úszónő azt is elmesélte a CNN riporterének, hogy az első edzője, a nagypapája fedezte fel először, hogy milyen kivételesen jó a vízfekvése, és ő már akkor azt mondta, hogy belőle egyszer olimpiai bajnok lesz.

„A nagypapám a tévé előtt szurkolt végig nekem, és nagyon jó érzés lehetett a számára, hogy ilyen hosszú idő után végre sikerült elérnem ezt” - mondta a háromszoros olimpiai bajnok úszó.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×