eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kozák Danutáé a magyar sport 175. olimpiai aranyérme

A kajakos Kozák Danuta címvédőként győzött női K-1 500 méteren a riói olimpia csütörtöki versenynapján, ezzel Magyarország 500. ötkarikás érmét, egyben 175. aranyát nyerte. A férfi vízilabda-válogatott megverte a brazil csapatot, így az 5. helyért játszhat szombaton.

ATLÉTIKA

Női magasugrásban a selejtezőben volt érdekelt Szabó Barbara, aki a selejtezőszinttől messze elmaradva - négyes holtversenyben - 32. lett.

BIRKÓZÁS

A női birkózók küzdelmeiben a 63 kg-os kategóriában szereplő Sastin Marianna a selejtezőben kikapott Inna Trazsukovától, s mivel az orosz versenyző nem jutott be a döntőbe, Sastin a vigaszágon sem folytathatta, s 17. lett. Valamivel szerencsésebben járt a 75 kg-osok között Németh Zsanett, aki bár honfitársához hasonlóan elbukta a selejtezőben a meccsét az olimpiai ezüst- és bronzérmes Guzel Manyurovával szemben, legyőzője beverekedte magát a fináléba, így Németh a vigaszágra került, ahol kikapott, és összesítésben tizedikként zárt.

KAJAK-KENU

Kozák Danuta fölényes sikerével második aranyát szerezte meg Rio de Janeiróban, mivel kedden Szabó Gabriellával párosban is a leggyorsabb volt. Az UTE 29 éves versenyzője immár négyszeres olimpiai bajnok - Londonban egyesben és négyesben győzött -, ezzel ő minden idők legeredményesebb magyar kajakosa. Egyesbeli sikerével a magyar kajak-kenu sport 24., illetve a riói küldöttség hetedik aranyérmét szerezte.

Közel állt az éremszerzéshez a Tótka Sándor, Molnár Péter kajakos páros is 200 méteren. A világbajnoki címvédő kettős - amely a válogatót megnyerő, de utóbb doppinggyanú miatt az utazók közül kizárt Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett jutott az utolsó pillanatban indulási joghoz - szoros versenyben, három századdal maradt le a dobogóról. Döntős volt a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin kajakos duó is. A 2013-ban és 2014-ben U23-as világbajnokságot nyert honvédos kettős - amely már a fináléba jutással elérte célját - hetedik lett 1000 méteren. A csütörtöki programban a B döntőben szerepelt 200 méteren a kenus Hajdu Jonatán, s a Dunaferr 20 éves ifjúsági világbajnoka második, összesítésben tizedik lett.

ÖTTUSA

A női öttusázók, s a hagyományos körvívást vagy más néven rangsoroló vívást követően a világbajnok Kovács Sarolta a 15., Földházi Zsófia pedig a 33. helyen áll. A férfi rangsoroló vívás után Demeter Bence 16., Marosi Ádám 24.

TRIATLON

A férfi verseny minden idők legjobb magyar eredményével zárult: ifj. Faldum Gábor kiváló teljesítménnyel 20. lett, míg Tóth Tamás a 33. helyen végzett.

VÍZILABDA

A férfi vízilabdacsapat nagyon magabiztosan, 13-4-re nyert a házigazdák együttese ellen, és szombaton a görög együttessel mérkőzik az ötödik helyért.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×