eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Hosszú a legjobb, Kapás a második idővel döntős, Berecz a harmadik helyen áll

Hosszú a legjobb, Kapás a második idővel döntős, Berecz a harmadik helyen áll

A korábbiaknál „csendesebb” napjuk volt a magyaroknak Rióban. Berecz Zsombor a harmadik helyen áll vitorlázásban. Hosszú Katinka a legjobb idővel került döntőbe 200 m háton, Kapás Boglárkánál csak Katie Ledecky úszott jobbat a a 800 m női gyors előfutamaiban. Cseh László döntőbe jutott a férfi 100 m pillangón.

CSELGÁNCS

A 78 kilogrammos Joó Abigél kikapott első vigaszági mérkőzésén a Pekingben olimpiai ezüstérmes kubai Yalennis Castillótól, így a hetedik helyen végzett. A kétszeres Európa-bajnok magyar dzsúdós a mongol Lkhamdegd Purevjargal és a világbajnok japán Umeki Mami legyőzése után a nyolc között kikapott a címét megvédő amerikai Kayla Harrisontól.

A 100 kg-os Cirjenics Miklós elvesztette első mérkőzését a világbajnoki ezüst- és bronzérmes német Karl-Richard Frey ellen, s ezzel kiesett.

EVEZÉS

A B döntőben harmadik, összesítésben pedig kilencedik lett a Juhász Adrián, Simon Béla férfi kormányos nélküli kettes versenyében. A magyar kettős 500 és 1000 méternél is harmadik volt, s bár 1500 méternél visszaesett negyediknek, végül nagy hajrával a célba is harmadikként ért be.

SPORTLÖVÉSZET

Miskolczi Julianna kvalifikációs eredményénél lényegesen jobb teljesítménnyel, 577 körös eredménnyel a 22. helyen végzett a kisöbű sportpuska 3x20 lövéses összetett számában.

TOLLASLABDA

Sárosi Laura első csoportmérkőzésén két játszmában kikapott a kilencedik helyen kiemelt indiai Pusarla Venkata Sindhutól.

ÚSZÁS

Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott a csütörtöki elődöntőből a pénteki fináléba 200 méter háton, 2:06.03 perces idővel újabb hat századot faragott az előfutamban felállított országos csúcsán. György Réka 22. let ebben a számban. Kapás Boglárka országos csúccsal, a második legjobb idővel jutott a 800 méteres gyorsúszás döntőjébe, míg a szám másik magyarja, Risztov Éva 14-edikként nem került be a fináléba. Cseh László negyedik idővel jutott a fináléba a 100 méter pillangó elődöntőjéből. Pulai Bence 26. lett. A férfi 50 m gyorson Takács Krisztián a 17. helyen végzett, így éppen csak, de lemaradt a középdöntőről.

VITORLÁZÁS

A finndingis Berecz Zsombor megnyerte az ötödik futamot, összetettben pedig feljött a harmadik helyre. A szörfösök közül a hatodik olimpiáján induló Gádorfalvi Áron a 25. hely után a következő futamban nem ért célba, majd 26. lett, s a 28. helyen áll kilenc futamot követően. Cholnoky Sára a hetedik futamban eddigi legjobb eredményét elérve a 13. helyet szerezte meg. A folytatásban a 22., s a 25. helyen zárt, kilenc futam után pedig a 22. helyen található.

VÍZILABDA

Vereséggel folytatta szereplését a magyar női válogatott: Bíró Attila Európa-bajnok együttese 11-10-re kapott ki a spanyol csapattól. A találkozó a harmadik negyedben dőlt el, amelyet a spanyolok 4-1-re nyertek meg. A második szakaszban a magyar válogatott 6-4-re vezetett, innen lett 7-10 az állás a harmadik nyolc perc végére. A negyedikben a magyarok felzárkóztak, de egyenlíteni már nem tudtak. A találkozó legeredményesebb játékosa Bujka Barbara volt öt góllal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×