eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Öt aranynál tart a magyar csapat, a legeredményesebb európai küldöttség a miénk

Szilágyi Áron megnyerte a magyar küldöttség ötödik aranyérmét. Hatodik lett a női 4x200-as gyorsváltó. Harmadszor is döntetlent játszott a férfi vízilabda-válogatott. A magyar olimpiai küldöttség ötödik az éremtáblázaton, még mindig a legsikeresebb európai küldöttség a miénk. A szerdai nap összefoglalója.

CSELGÁNCS

A 90 kg-os Tóth Krisztián, miután a kenyai Kiplangat Sangot könnyedén legyőzte, a második mérkőzésén kikapott a későbbi bronzérmes kínai Cseng Hszün-csaótól, ezzel a nyolcaddöntőben kiesett.

EVEZÉS

A viharos időjárás miatt nem tudták folytatni a versenyeket.

SPORTLÖVÉSZET

Tátrai Miklós a 34. lett szabadpisztolyban.

ÚSZÁS

Telegdy Ádám és Földházi Dávid sem jutott tovább a 200 méteres hátúszásszerdai előfutamaiból. Előbbi 1:59.09 perces idővel a 19., míg utóbbi 1:59.69 perccel a 22. időt érte el, így egyikük sem került a legjobb 16 közé. Hasonlóan járt Sebestyén Dalma és Sztankovics Anna a 200 méteres mellúszásban. Előbbi 2:27.94 perces idővel a 19., míg utóbbi 2:27.97 perccel a 20. időt érte el, így egyikük sem került a legjobb 16 közé.

A női 4x200 méteres gyorsúszó váltó harmadik lett az amerikaiak és kínaiak mögött az előfutamában, így az ötödik idővel továbbjutott a legjobb nyolc közé. A Verrasztó Evelyn, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összeállítású négyes 7:51.17 perces időeredményt ért el. A döntőben, ahol Verrasztó Evelyn helyett Jakabos Zsuzsanna úszott, az időeredményen sikerült még egy picit javítani (7:51.03), a magyar váltó, a második legjobb európai négyesként a hatodik helyen végzett.

VITORLÁZÁS

A finndingis Berecz Zsombor négy futam után a tizenegyedik helyen áll. Szerdán az 50 perces harmadik futam felénél még az élen vitorlázott a 23 hajó közül, majd a harmadik bóját az ötödik helyen vette, s ezt a pozícióját meg is tartotta. A folytatás kevésbé sikerült jól, a rajt után a mezőny második felében ragadt, aztán feljött a 19.-ről a 12. helyre. Összesítésben pedig a 11.. Tíz futam után az első tíz mehet a dupla szorzós éremversenybe. A 18 éves Érdi Mária, aki kedden bravúros futamgyőzelmet aratott, szerdán egy 26. és egy 20. helyet ment, ezzel a 17. helyen áll a Laser Radial hajóosztályban. Az Érdihez hasonlóan korosztályos világ- és Európa-bajnok Vadnai Benjámin a 34., majd a 30. helyen ért célba Laser Standardben, s a 28. összesítésben.

VÍVÁS

Mohamed Aida a nyolcaddöntőben esett ki a női tőrversenyében. A kolumbiai Saskia Loretta van Erven Garcia legyőzése után a világranglistán második helyezett, világbajnoki címvédő orosz Inna Gyeriglazovával mérkőzött, akitől 15-6-ra kikapott. Knapek Edina az első asszójában 15-9-es vereséget szenvedett a kínai Liu Jong-sitól.

Decsi Tamás 15-10-re kikapott első asszójában az orosz Kovaljovtól. S akkor a fénypont: Szilágyi Áron megvédte olimpiai bajnoki címét, miután elképesztően magabiztos vívással mind az öt csörtéjét megnyerte. Minden ellenfelét legalább három tussal verte, a döntőben az amerikai Daryl Holmer ellen éppen úgy 15-8-ra győzött, mint négy éve, Londonban, az olasz Diego Occhiuzzival szemben. Ő a harmadik magyar kardvívó Fuchs Jenő és Kárpáti Rudolf után, aki megvédte olimpiai elsőségét egyéniben.

VÍZILABDA

A férfi vízilabda-válogatott harmadik mérkőzésén is döntetlent játszott a riói olimpián, így továbbra is nyeretlen: Benedek Tibor együttese a világbajnoki bronzérmes görögök ellen végzett 8-8-ra. Gólszerzők: Hárai 3, Zalánki, Erdélyi, Hosnyánszky, Varga Dá., Vámos 1-1, illetve Vlahopulosz 3, Gunasz, Geniduniasz 2-2, Murikisz 1

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×