eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Futamot nyert Rióban a vitorlázó Berecz Zsombor

A finndingis Berecz Zsombor megnyerte az ötödik futamot a Rio de Janeiró-i olimpia csütörtöki vitorlásversenyein, összetettben pedig feljött a harmadik helyre.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Berecz az első két bóját még a második helyen vette, de aztán az élre állt, s az 55 perces részversenyen elsőként haladt át a célvonalon. Ezzel összetettben feljött a negyedik helyre. A következő futamban az amerikai Caleb Paine kizárása miatt végül nem hetedik, hanem hatodik lett, de az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően mégis sikerült újra előrelépnie, így harmadikként várja a szombati folytatást.

Az élen a négyszeres világbajnok brit Giles Scott áll 18 ponttal, a második, olimpiai ezüstérmes szlovén Vasilij Zbogar (29) azonban csak négy ponttal előzi meg Bereczet (33). Őt öt ponttal követi a holland Pieter-Jan Postma.

Tíz futam után az első tíz mehet a dupla szorzós éremversenybe.

Klubja, az MVM SE tájékoztatása szerint Berecz nem jó érzésekkel vágott neki a versenynapnak, mert némileg nagyobbak voltak a hullámok és a szél is erősebben fújt, mint korábban.

"Eléggé fáradt voltam ma, egy kicsit aggódtam is, de úgy néz ki, a többiek még nálam is fáradtabbak voltak. Iszonyatosan jó nap volt, életem legjobb napja! Gyors voltam fölfelé és lefelé is, a futamok parádésra sikerültek, egyre közelebb vagyok az álmomhoz" - nyilatkozta.

Finn hajóosztályban magyar vitorlázó eddig csak egyszer nyert futamot olimpián: Fináczy György az 1972-es müncheni ötkarikás játékokon, amelyen végül nyolcadikként zárt.

A szörfösök közül a hatodik olimpiáján induló Gádorfalvi Áron a 25. hely után a következő futamban nem ért célba, majd 26. lett, s a 28. helyen áll kilenc futamot követően.

Cholnoky Sára a hetedik futamban eddigi legjobb eredményét elérve a 13. helyet szerezte meg. A folytatásban a 22., s a 25. helyen zárt, kilenc futam után pedig a 22. helyen található.

A szörfösök pénteken folytatják, akárcsak Laser Radialban Érdi Mária és Laser Standardben Vadnai Benjámin.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×