eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Decsi András: "Mondhatnám, hogy rögös volt az út, de nem"

Előzetesen éremre számított a férfi kard olimpiai bajnoki címét végül megvédő Szilágyi Áron edzője a riói olimpián. A döntő után az InfoRádió helyszínen lévő tudósítója beszélgetett Decsi Andrással.

„Mondhatnám, hogy rögös volt az út idáig, de nem volt az” - fogalmazott az edző. Decsi András kiemelte, a közös munka kezdete óta nagyon jó működött köztük az összhang. Hozzátette, megvoltak a célkitűzések és az álmok, amelyek most valóra váltak.

„Az elmúlt időszak, amióta együtt dolgozunk, erről szólt. Hogy hogyan tudunk erre a versenyre fölkészülni, hogyan tudjuk kihozni a maximumot. Az éremszerzés volt a cél,az pedig a titkos vágy, hogy ebből arany és címvédés legyen. Azt a fantasztikus teljesítményt, amit ő nyújtott – nem csak ma – azt a professzionális hozzáállást és munkát, amit ő ebbe belefektetett az elmúlt időszakban, meghálálta ez a mai eredmény és kárpótolja mindazokért az esetleges nehéz pillanatokért, amiket át kellett élnie. Ez az arany mindig emlékeztetni fogja rá, hogy megéri a befektetett munka” - hangsúlyozta Decsi András.

A kétszeres kardvívó olimpiai bajnok edzője elmondta, tudatosan föl volt építve majdnem minden asszó, megvolt a taktikai terv mindenki ellen, csupán kis emlékeztetésekre volt szükség menet közben.

„Interaktívan történt, a benyomásainkat osztottuk meg a szünetekben, egy-két ötlet benne is fölmerült , amelyeket megbeszéltünk és sikerült is azokat végrehajtani.”

Szilágyi Áron azt mondta, amikor kinézett az edzőjére, ő mindig nyugalomra intette, ami sokat segített neki. Decsi András kiemelte, ez azért nagyon fontos, hogy a kigondolt taktikai elemeket technikailag tökéletesen végre tudja hajtani, olyan mentális állapotban kell lenni, hogy tusról tusra föl tudja építeni az asszót.

„Azt hiszem, ezt maradéktalanul sikerült” - fűzte hozzá az edző.

Hozzátette, a vívásban, különösen a kardvívásnál nehezebben jelezhető előre a végeredmény, mint az úszás vagy az atlétika esetében, ahol az időeredményekből lehet következtetni.

„Azért voltam bizakodó, mert tudom, mennyi munkát végeztünk el, Áron mennyi energiát fektetett bele a felkészülési időszakba, úgy gondoltam, ez meg fogja hozni a gyümölcsét” - hangsúlyozta Decsi András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×