eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Ez volt a győztes taktika az osztrákok ellen

Gera Zoltán kijelentette, megjött a csapat étvágya azok után, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Ausztriát a franciaországi Európa-bajnokság F csoportjának keddi nyitómérkőzésén.

"A meccs után nem arról volt szó az öltözőben, hogy nyertünk, akkor ezzel el is végeztük a dolgunkat és már boldogan mehetünk haza. Megjött az étvágyunk" - mondta a Ferencváros középpályása, aki arra a kérdésre, hogy bírni fogják-e azt a fizikális terhelést, hogy négynaponta játszaniuk kell, nevetve csak annyit válaszolt a maga 37 évével, hogy persze, hisz fiatalok mindannyian.

Gera szerint jó csapatot vertek meg annak köszönhetően, hogy középen jól zártak, de a pálya minden területén partiban voltak a riválissal.

"Az első percben örülhettünk, hogy nem 1-0 volt oda. Nagyon nagy tempóban kezdtek, kellett öt perc amíg felvettük a ritmust, de utána már nem volt gondunk. A félidőben az hangzott el, hogy ne adjunk több területet az osztrákoknak, a lehetőségeink ugyanúgy meglesznek a folytatásban is, csak ki kell használni őket" - értékelt Gera Zoltán, aki elismerte, a vezető gól után a kiállítás jelentősen befolyásolta a meccset.

Szalai Ádám több mint másfél év után talált ismét kapuba tétmérkőzésen, ezzel kapcsolatban kifejtette, nagyon kemény időszakon van túl, de a sok munka most kifizetődött.

"Csak magamnak sikerült bizonyítanom, mert a kritika a sport része, azt el kell fogadni" - mondta a Németországban légióskodó csatár, aki elmondta, azt szeretik a szurkolók, aki gólt rúg, öt perccel korábban még nem szerették, de szerinte ilyen a profi világ, nincs ezzel baja.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint ettől a győzelemtől nem lett esélyes Magyarország, de szeretnék most kiélvezni ezt a pillanatot, ugyanakkor szerdától ugyanúgy készülnek tovább Izland ellen.

"Elszámolták magukat a letámadás terén, azt hitték, hogy három-négy emberrel be tudnak csapdázni minket és megzavarodunk hátul, de ezt gyakoroltuk folyamatosan, hogyan hozzuk ki a labdát ilyen helyzetben" - válaszolt a győzelem kulcsát firtató kérdésre a Bursaspor szélsője, aki szerint tőlük játékosoktól az a legkevesebb, hogy ilyen alázattal és akarattal játszó csapatot láttak a szurkolók. Kiemelte még, hogy kapják a videókat otthonról, ami óriási élmény számukra, látják, mekkora örömet sikerült szerezniük az embereknek, de ezt még fel kell dolgozniuk.

A második gólt szerző Stieber Zoltán arról beszélt a meccs után, hogy biztos volt a sikerben a találata után, a csapat játékával kapcsolatban pedig azt emelte ki, hogy élményszámba ment, ahogy társai kihozták a labdát hátul az osztrákok folyamatos letámadása ellenére is.

"Az egység az erényünk, akik nem kezdők, azok is készen állnak, ha be kell szállniuk" - mondta Stieber, aki elárulta, mostani gólját előrébb helyezi a sorban, mint a selejtezők során lőtt finnországi találatát, noha az győztes gól volt.

"Jobbak voltunk, nemcsak az eredményben, hanem játékban is. Gyorsabbak voltunk, jobban játszottuk be az üres területeket és átjátszottuk a középpályájukat" - jelentette ki Lang Ádám, aki mesélt arról is, hogy amikor kijöttek a pályára, akkor majd felrobbant a stadion a hangorkántól, s ő az ilyen élményekért kezdett el futballozni.

A 44 év után Eb-résztvevő magyar válogatott sikerével reális esélyt teremtett arra, hogy továbbjusson a csoportjából, de erről egyelőre egyik játékos sem akart beszélni.

A magyarok legközelebb szombaton Izlanddal találkoznak Marseille-ben, majd négy nappal később Portugália lesz az ellenfelük Lyonban. A hat négyesből az első és második helyezetteken túl a négy legjobb harmadik is nyolcaddöntőbe jut.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×