eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A tunéziai Aisza Laiduni (b) és az ausztrál Jackson Irvine a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Tunézia-Ausztrália mérkőzésen az al-vakrai al-Dzsanub Stadionban 2022. november 26-án.
Nyitókép: Natacha Pisarenko

Megvan Ausztrália első győzelme

Az esélytelenebbnek tartott válogatott nyert Katarban a labdarúgó-világbajnokságon.

Ausztrália 1-0-ra legyőzte szombaton Tunéziát a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában.

Ausztrál letámadással és mezőnyfölénnyel vette kezdetét a mérkőzés, a kapu elé ívelt labdák, valamint a kulcspasszok azonban már pontatlanok voltak, így a jól záró tunéziai védelem rendre tisztázott, kapuja nem forgott veszélyben. A félidő derekán az észak-afrikai gárda először tudta a támadásait elvinni az ellenfél tizenhatosáig, rögtön lehetőségei is adódtak, az így területhez jutott ausztrálok azonban gyors akcióból megszerezték a vezetést. Tunézia játéka percekre megtört, így egészen a hajráig ismét az ausztrálok kezdeményeztek. Akkor viszont az afrikaiak veszélyeztettek, két komoly gólszerzési lehetőségük is adódott, Drager lövését azonban Souttar blokkolta, majd Mszakni pörgetett az ötösről a kapu mellé.

A szünetben hadrendet váltott Tunézia, amely hátrányban azonnal nekiesett a saját térfelére visszazáró, sorozatos faultokat elkövető ellenfelének. Az ausztrálok hiba nélkül védekeztek, különösen a tunéziai beíveléseknél voltak helyzeti fölényben. A 70. perc környékén ígéretes ausztrál kontra maradt ki, majd a mérkőzésen először Mathew Ryannak akadt védenivalója, mindjárt kétszer is. A hajrában mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, Tunézia előtt több is, az eredmény azonban nem változott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×