eur:
394.09
usd:
366.28
bux:
71874.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Rendőrök felügyelik a horvát szurkolókat a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportja harmadik fordulójának Horvátország-Olaszország mérkőzése előtt Lipcsében 2024. június 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Daniel Dal Zennaro

Kiderült, melyik ország szurkolói balhéztak a legtöbbet az Eb-n

A németországi labdarúgó Európa-bajnokságon a Horvát Labdarúgó Szövetség 220 ezer eurós büntetést kapott különböző szurkolói botrányok miatt.

A horvátok egészen az utolsó pillanatig továbbjutásra álltak az Eb-n, ám a harmadik csoportmeccsükön az olaszok a 98. percben egyenlítettek, ez pedig azt jelentette, hogy Zlatko Dalic együttese számára véget ért a kontinenstorna.

A horvát drukkerek nehezen emésztették meg a kiesést, tárgyakat dobáltak be a pályára, görögtüzeket gyújtottak és botrányosan viselkedtek, amiért a szövetség alapos büntetést, 105 ezer eurós bírságot kapott az UEFA-tól.

A horvátok az első meccs után 88 ezer, a második talákozót követően 27 ezer eurós bírságot kaptak, így a büntetések összege elérte a 220 ezer eurót az Eb csoportköre után - írja az Origo.

A második legbalhésabb szurkolótábor az albánoké volt, akik szintén három bírságot kaptak, ezek összege 171 ezer euróra rúgott. Az albán szurkolók hasonló botrányokat okoztak, mint a horvátok, ám mindhárom meccsüket meg kellett szakítani egy pillanatra, mert néhány drukkerük beszaladt a pályára.

Mindkét együttes az Európa-bajnokság halálcsoportjában, a B jelű négyesben szerepelt, a horvátok két ponttal csoportharmadikként, az albánok pedig egy ponttal, a kvartett utolsó helyén estek ki. A csoportot a spanyolok nyerték, mögöttük az olaszok jutottak még tovább a nyolcaddöntőbe.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 15:41
×
×
×
×