eur:
394.87
usd:
367.64
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
BAKU, AZERBAIJAN - JULY 03: Kasper Dolberg of Denmark scores their sides second goal during the UEFA Euro 2020 Championship Quarter-final match between Czech Republic and Denmark at Baku Olimpiya Stadionu on July 03, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Valetin Ogirenko - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Valetin Ogirenko - Pool/Getty Images

Ennyit még senki sem várt sikerrel az elődöntőre, mint a dánok

Az 1992-es Európa-bajnokság óta először jutott Eb-elődöntőbe a dán válogatott, amely akkor megnyerte a tornát. A mostani nagy menetelés különlegessége, hogy először jutott úgy a legjobb négy közé egy csapat az Eb-k történetében, hogy az első két mérkőzését elveszítette.

Korábban még egyetlen csapat sem jutott be az elődöntőbe 29 éves várakozás után.

A csehek elleni bakui mérkőzésen már a szünetre kialakult a 2-1-es végeredmény. A dánok tizenegy gólt szereztek eddig a tornán, a mostani kettővel már csak 6-5 a második félidei gólok javára. Találataikat heten szerezték, a ma is eredményes Kasper Dollberg három, Yusuf Poulsen és Joakim Maehle két-kétgólos.

A mérkőzés legjobbjának választott Pierre-Emile Höjbjerg fejese hozta az Euro 2020 huszonnegyedik gólját, ez rekord a tornák történetében. Ugyanakkor a dánoknak ez eddig az egyetlen, nem lábbal szerzett gólja a tornán.

Az első mérkőzés szörnyű körülményeitől elvonatkoztatva, pusztán a számokat nézve: a dánok a Koppenhágában vívott mérkőzéseiken a megszerezhető kilenc pontból hármat gyűjtöttek be, 33,33 százalékos teljesítmény. Idegenben (Amszterdamban és Bakuban) kétszer nyertek, százszázalékos teljesítmény.

A csehek gólszerzője, Patrik Schick az ötödik gólját lőtte az Európa-bajnokságon, ezzel beérte a góllövőlista élén Cristiano Ronaldót. Megelőzni azonban nem fogja, a portugálnak van egy gólpassza is, ami dönthet az aranycipő versenyben.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×