eur:
394.88
usd:
367.64
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Cseh játékosok gólöröme a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Hollandia - Csehország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Létezhet-e csapatépítés a foci-Eb alatt? Kemény Dénes szerint igen

Egy-két korsó sör egy hangulatos pizzériában azoknak a csapatoknak is bele kell, hogy férjen, amelyek a legkevesebbet pihenhetnek a nyolcaddöntő után.

Ha korlátozottan is, de van lehetőség csapatépítésre a labdarúgó Európa-bajnokság közben is - vélekedett az InfoRádióban Kemény Dénes, az InfoRádió szakértője, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

"Vannak csapatok a legjobb nyolc között, amelyeknek a negyeddöntőbe jutás tervezett volt, úgymond elvárás. Bennük erős a tettvágy, ezért frissíteni, pihentetni kell a játékosait, rekreálni, a kevesebbet játszó játékosoknak pedig keresni valamilyen lehetőséget, nem azért, mert pihentek, hanem mert bennük extra bizonyítási vágy lehet" - ecsetelte a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedző.

A másik fajta csapatnak óriási eredmény, hogy eljutott eddig a fázisig (Svájc, Ukrajna).

"Itt aztán végképp össze kell szedniük minden erejüket, ráadásul adott esetben sérültjeik is vannak, fáradtak. Itt is van frissítési feladat, és mivel 26 fős a keret, lehet is majd találni mindenütt frissebb, fiatalabb játékost, akinek nagy akarata van" - mondta.

Szerinte csapatépítésre biztosan minden válogatott szakított időt, akár a többet pihenő belgákról, akár a kevesebb frissítési lehetőséghez jutott angolokról van szó - "néhány sör egy hangulatos pizzériában" -, ráadásul

Angliában a legjobb állóképességű futballisták vannak, úgyhogy a lazítás Kemény Dénes szerint rájuk is fér.

A negyeddöntős mérkőzéseken azonban tartalékolásról szó sem lesz - és nem csupán a belga-olaszon, ahol ezt egyébként sem tehetné meg egyik fél sem.

"És ha valaki gyengébbnek is tűnik papíron, valahogy csak elvergődött idáig, túljutott a csoportján, és megvert egy csapatot a tizenhat között. Itt már senkit nem lehet lebecsülni. Annyit el tudok képzelni, hogy a mérkőzés alakulásának fényében egy-két kulcsjátékost lecserélnek. De a spanyolok példája is mutatja, hogy már majdnem behúzták a meccset, cseréltek, de túlórázniuk kellett végül" - mutatott rá Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×