eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A finn játékosok (b) megtapsolják a pályára visszatérő dán csapatot, mielőtt folytatódik a dán Christian Eriksen összeesése és kórházba szállítása miatt félbeszakadt mérkőzésük, amelyet a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában játszanak Koppenhágában 2021. június 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Wolfgang Rattay

Az oroszok és az utolsó szalmaszál

Nevezetes nap 1912. június 30. a finn–orosz futballkapcsolatokban: a stockholmi olimpián játszott találkozón a finnek 2:1-re nyertek. Azóta sem tudták legyőzni akár az orosz, akár – 1957 és 1988 között – a szovjet válogatottat. Most sem esélyesek, pedig 3 ponttal zárták az első kört.

Markku Kanerva válogatottja a Christian Eriksen drámája miatt örökre emlékezetes koppenhágai mérkőzésen 1–0-ra legyőzte a dánokat, így a csoport második helyén áll a belgák mögött. Az oroszok a sereghajtók, miután Szentpéterváron 3–0-ra kikaptak a Romelu Lukaku vezérelte Vörös Ördögöktől.

Ebből is következően, meg abból, hogy a csoportkör utolsó fordulójában a Szbornaja majd Koppenhágában játszik a dánokkal, az oroszok számára ez egy „utolsó szalmaszál” is egyben, ha nem nyernek a szerdán 15 órakor kezdődő találkozón, alighanem temethetik továbbjutási reményeiket.

Észak Velencéjében ma reggel a korábbi napokhoz képest erős szélfújásra ébredtek, ez megnehezítheti a várhatóan többet támadó hazaiak dolgát, főleg, ha magas labdákkal is operálnak. Egyetlen sérültjük van, a veterán Jurij Zsirkov, aki Sztanyiszlav Csercseszov kapitány szerint kiemelkedően a legjobb ballábas védő a csapatban. Karavajev vagy Kuzjajev kerülhet a helyére.

Az oroszok négy védővel játszottak a belgák ellen, ezúttal valószínűleg visszatérnek a háromhátvédes rendszerhez,

amelyben két szélsőszerű szárnyvédő segíti majd a támadásokat.

Joni Kauko, a finnek középpályása összefoglalta csapata véleményét: „Nagyon fontos mérkőzés lesz, kiegyenlített. Az utolsó pillanatig harcolni fogunk. A döntetlen nagyon jó eredmény lenne a számunkra, de a győzelemre játszunk majd.”

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×