eur:
404.21
usd:
373.77
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

A Théâtre du Châtelet-ben minden készen áll a kezdésre, a szervező, a France Football a délután folyamán folyamatosan közölte a férfi szavazás kevésbé előkelő helyezettjeinek listáját.

Immár tudjuk, hogy 20. Hakan Çalhanoğlu, 21. Bukayo Saka, 22. Antonio Rüdiger, 23. Ruben Dias, 24. William Saliba, 25. Cole Palmer, 26. Declan Rice, 27. Vitinha, 28. Alejandro Grimaldo, 29. (holtversenyben) Mats Hummels és Artem Dovbik.

Aztán azt is, hogy 11. Phil Foden, 12. Florian Wirtz, 13. Dani Olmo, 14. Ademola Lookman, 15. Nico Williams, 16. Granit Xhaka, 17. Federico Valverde, 18. Emiliano Martínez és 19. Martin Ödegaard.

Közben felfedezhettünk egy meglepetésvendéget is: Natalie Portman is megtiszteli a gálát.

A két műsorvezető Didier Drogba és Sandy Heribert. Az elefántcsontparti (sajnos immár csak ex) futballsztár, ezúttal is rendkívül elegáns.

Közben egy kisebb tömeg a színházon kívül hangos kiáltásokkal „követeli” Viníciusnak az Aranylabdát. Mint ismert, a nagy favoritnak számító brazil, miután megtudta, hogy nem ő fog nyerni, megsértődött. Sem ő, sem a Real Madrid küldöttségének további tagjai nem mentek el Párizsba.

Megvan az este első győztese! Lamine Yamal kapta a legjobb fiatal futballistának felajánlott Kopa-trófeát. A holland futball-legenda, Ruud Gullit adta át a díjat. Az előző idényben Jude Bellingham kapta ezt a díjat, 2021-ben Pedri, 2022-ben Gavi. Így négy éven belül harmadszort kapja a la masia valamelyik neveltje. Ez a díj a legjobb 21 éven aluliakat jutalmazza, Yamal még csak 17, akár még négyszer megkaphatja…

Arda Güler sincs Párizsban… Az első ötből hárman a spanyol bajnoksáégban, ketten Angliában játszanak. Tavasszal Savinho még a La Ligában futballozott, akkor éppen fordított volt az arány.

Még egy díj az FC Barcelonának: az év női csapata a katalánoké. Tavasszal megnyerte a spanyol bajnokságot és a Bajnokok Ligáját. Most pedig az FC Barcelona Femeni megvédte a tavaly először kiírt díjat.

Megy tovább a program, a férfiaknál is a spanyol bajnok és BL-győztes kapta a díjat, ez pedig a Real Madrid.

Közben újabb nevek helyezése ismert a férfiak harmincas listájáról: 10. Harry Kane, aki kap ma este még egy díjat, a Gerd Müllerről elnevezettet, a kilencedik Toni Kroos, a nyolcadik Lamine Yamal.

A legutóbbi gála óta elhunyt szupersztárra, a korábbi aranylabdásra, Franz Beckenbauerre emlékezett a két műsorvezető és a publikum. Ahogyan korábban Lamine Yamal esetében most Karl-Heinz Rummenigge sem hallotta a műsorvezetők kérdéseit. Döbbenetes technikai malőr egy ilyen gálán…

Stílszerűen az egykori Bayern-csillagra emlékezés után adták át a Gerd Müller-díjat. Harry Kane és Kylian Mbappé kapta. Az angol, aki szintén a Bayern tagja, át is vette, ő megjelent a gálán. Mind a ketten 52 gólig jutottak az előző idényben.

A legjobb férfi kapusnak járó Jasin-díjjal folytatjuk, lehet talán sejteni abból, hogy ki lesz a győztes, hogy Lautaro Martínez, az Internazionale argentin csatára a díjátadó. Az öt jelölt a szűkített listán: Gianluigi Donnarumma, Mike Maignan, Andrij Lunyin, Unai Simon és a „címvédő”, argentin Emiliano Martinez.

Emíliano Martínez kapta ismét a díjat.

Nehéz lenne vitatni: ő az utóbbi évek első számú kapusa.

Jennifer Hermoso kapta a Sócrates-díjat.

Újabb nevek helyezése ismert a férfiak harmincas listájáról: 5. Erling Haaland, 6. Kylian Mbappé, 7. Lautaro Martínez.

Edzői díjak következnek, amelyek mostantól Johan Cruyff nevét viselik. A nőknél Emma Hayes a győztes, ő az előző idény legjobb, a női futballban dolgozó edzője. A férfiaknál Carlo Ancelotti az első. Egyik győztes sincsen Párizsban. Az Egyesült Államok női válogatottjának edzője videóüzenetet küldött.

Natalie Portman, aki a fiával Párizsban él, s rendszeresen jár a PSG mérkőzéseire, díjátadóvá lépett elő. Ő adta át az Év női játékosa díjat a címvédőnek, a Barcelona Femení spanyol válogatott játékosának, Aitana Bonmatinak.

2023 után 2024-ben is ő a győztes. Előtte kétszer Alexia Putellas győzött. A 2020-as években eddig csak a Barcelona játékosai nyertek ebben a kategóriában. Idén a második (Caroline Graham Hansen) és a harmadik (Salma Paralluelo) a katalán klub játékosa lett. Teljes dominancia.

Lassan a végéhez ér a program. Négy futballista maradt versenyben a férfiaknál, három Real Madrid-játékos, Daniel Carvajal, Jude Bellingham és Vinícius Júnior, valamint a Manchester City spanyol Európa-bajnoka, Rodri. Ameddig a francia tévéközvetíésben raklámoznak, a helyszínen találkozik egymással a balett és a HipHop. Nem mindenki koncentrál a színpadra…

A díjat George Weah 1995 aranylabdása (egyébként később Libéria államelnöke) adja majd át.

Az egykori szupersztár bejelentette a győztes nevét – ezt alighanem kora délután óta, amióta világfigyelmet kapott a Real Madrid bojkottja, mindenki tudta vagy kikövetkeztette. Rodri 2024 aranylabdása!

A sérült futballista mankóval érkezett, csak remélni lehet, hogy teljes felépülése után visszanyeri régi formáját.

Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×