eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa
Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) újonnan megválasztott elnöke a szervezet rendkívüli közgyűlésén a Duna Arénában 2022. november 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Madaras Norbert marad a vízilabda-szövetség élén

Az MVLSZ honlapjának beszámolója szerint a szervezetet két éve irányító sportvezető bemutatta a magyar vízilabda jövőjét 2032-ig meghatározó sportágfejlesztési stratégiát, amelyet a küldöttek egyhangúlag támogattak.

További négy évre Madaras Norbertet választották elnöknek a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) szombati tisztújító közgyűlésén.

Az MVLSZ honlapjának beszámolója szerint a szervezetet két éve irányító sportvezető bemutatta a magyar vízilabda jövőjét 2032-ig meghatározó sportágfejlesztési stratégiát, amelyet a küldöttek egyhangúlag támogattak.

"Sejtettem, hogy ez nehéz feladat lesz, és bizonyos szempontból életem eddigi legnehezebb feladata lett, de szeretem a kihívásokat, és azt hiszem, sok jó dolog történt velünk, sok pozitívumot sikerült elérnünk 2022 novembere óta" - mondta eddigi tevékenységéről az olimpiai bajnok Madaras, aki szerint sikerült rendezni a szövetség anyagi helyzetét, miközben a medencében sem maradtak el az eredmények tekintve, hogy a férfiak 2023-ban arany-, a nők pedig idén ezüstérmesek lettek a világbajnokságon. Hozzátette, az olimpiai szereplés kapcsán mindenkiben maradt hiányérzet, viszont az utánpótlás világversenyeken tavaly és idén egyaránt példátlanul sikeresen szerepeltek a magyar csapatok.

A jövőt illetően az elnök arról számolt be, hogy a Dagály területén már megkezdte működését az MVLSZ Egészségügyi és Módszertani Központja, illetve elindult azoknak a kameráknak a telepítése, amelyeknek köszönhetően néhány éven belül az MVLSZ égisze alatt zajló összes mérkőzés követhető lesz a szövetség erre a célra fejlesztett videóplatformján. Megemlítette, hogy a mesterséges intelligencia alapú teljesítmény- és játékelemző rendszerek széles körű alkalmazásában is élen kívánnak járni.

A 44 éves Madaras kifejtette, a 2024 és 2032 közötti időszakra vonatkozó sportágfejlesztési stratégia négy pilléren nyugszik: a fenntarthatóságon, az utánpótlás fejlesztésén, az eredményesség javításán és a vízilabda népszerűségének növelésén.

"El kell érni a sportszakma rendszerszintű fejlesztését, az egészségügyi és teljesítménydiagnosztika általánossá tételét, sportszakembereink létszámának növelését és minőségi tudásuk folyamatos fejlesztését. Ennek kell párosulnia a szervezeti és infrastrukturális fejlesztésekkel, melynek egyik alapja a finanszírozási modell folyamatos adaptálása" - vázolta a terveit Madaras, aki szerint még ezeknél is fontosabb a sportág bázisának mélyítése.

A küldöttek mind az elnöki beszámolót, mind a stratégiát egyhangúlag fogadták el, ahogy Madaras Norbert is immár egy teljes olimpiai ciklusra kapott megbízatást a tagszervetektől. A szervezet társelnöke továbbra is Beck György lesz, alelnöknek a liga jelöltjét, Gergely Istvánt, valamint a nemzetközi szövetség vízilabda-bizottságának vezetőjét, Molnár Tamást választották meg.

Címlapról ajánljuk
Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Az autóversenyzéshez kell egy jó adag egoizmus is, és ha valaki kibillen az ideális állapotból, arra rögtön lecsapnak az ellenfelek – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője arra reagálva, hogy Lewis Hamilton nyíltan beszélt egy interjúban mentális problémáiról. Vámosi Péter hozzátette: a legtöbb pilóta azt mutatja a külvilágnak, hogy nagyon kemény, azt azonban csak a közvetlen környezetük tudja, mennyit vesz ki belőlük valójában a versenyzés és az állandó stressz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×