eur:
394.23
usd:
360.58
bux:
72352.07
2024. augusztus 12. hétfő Klára
A negyedik helyezett Vas Blanka a célban 2024-es párizsi nyári olimpia női országúti kerékpárosok mezőnyversenyében a Trocadero téren 2024. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Vas Blanka: nagyon jó élmény volt Párizs, csak nehogy elemezgessünk!

Elemezni továbbra sem szeretné a párizsi olimpián történteket a kerékpáros Vas Blanka, aki negyedik lett az országúti mezőnyversenyben. Bízik benne, hogy a hétfőn kezdődő női Tour de France-on elégedettebb lesz, bár saját magáért aligha harcolhat.

Nehéz tartani a fókuszt, főleg egy olimpia után – fogalmazott az InfoRádióban Vas Blanka, aki reméli, hogy a Tour de France-szal sikerült végre lezárnia, és nem gondolnia többet a párizsi szereplésén. „Jönnek még fontos versenyek, a világbajnokság is közeledik, úgyhogy várom őket.”

Mint mondta, igyekszik a pozitívumokra koncentrálni, de miután most mindenki az ötkarikás játékokat elemezgeti, könnyű a rosszat meghallani (olimpiai negyedik helyezését a közvélemény amúgy pozitívan fogadta – szerk. megj.) „Próbálom azt továbbvini, hogy ott voltam elől, legtöbbször jó döntést hoztam, és igen, ez most így alakult, de remélem még sok lehetőségem lesz” – fogalmazott, megismételve: próbálja motivációként felfogni, hogy részt vett az olimpián, és a győzelemért vesrenyezett.

Ami a Tour de France-t illeti, elmondta: a csapat elsődleges célja, hogy összetettben elhozza az első helyet. „Nyilván nem velem, hanem Demi Volleringgel, illetve Lorena Wiebesszal. Nem tudom, hogy versenyezhetek-e magamért, valószínűleg nem” – jegyezte meg Vas Blanka, aki tehát segítőként gondol magára.

Arról is beszélt, hogy az ő és Valter Attila negyedik olimpia helyezése inspiráló lesz sokak számára, és elkezdenek bringázni, nemcsak az olimpia évében, hanem mindig. „Reméljük, hogy sok kisgyerek kap kedvet” – mondta Vas Blanka, aki összességében nagyon jó élményként gondol Párizsra, ahol sokan szorítottak és szurkoltak neki, ami sok erőt adott a számára. „Csak akkor leszek ideges, ha elkezdjük elemezgetni” – ismételte meg.

Egy profi kerékpárosnak nem feltétlenül az olimpia a legfontosabb, de feltett szándéka, hogy négy év múlva Los Angelesben előrébb tudjon lépni. Főleg annak tudatában, hogy az olimpiának mennyivel nagyobb hangja van – pláne egy női kerékpáros esetében – más versenyekhez képest – jegyezte meg. „Úgyhogy mindenképp szeretném megmutatni magam, hogyha lesz rá lehetőség a következő olimpián!”

A kerékpáros az InfoRádió érdeklődésére azt is elárulta, hogy a szinten tartáshoz átlagosan heti 18 órát ül a bringán – a legrövidebb edzése egy, a leghosszabb hat órán át tart –, emellett pedig kondi edzései is vannak néha. De még így sem volt lehetősége kellőképp felkészülni az olimpiai terepversenyre (Mountain Bike), így szinte esélytelenként vágott neki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újítások, visszaadott remények, hősök – az olimpiai tudósító búcsúja Párizstól

Újítások, visszaadott remények, hősök – az olimpiai tudósító búcsúja Párizstól

A vasárnap véget ért nyári olimpiáról sok emlékezetes pillanatot őrizhetünk meg. A szervezők kiváló ötletekkel jártak a szurkolók kedvében, akik köszönték szépen, és gyorsan belakták, majd a szívükbe zárták a játékokat. Személyes visszapillantás az elmúlt két és fél hétre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×