eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
A német Niclas Füllkrug gólját ünneplik csapattársai a németországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik fordulójában játsztott Svájc-Németország mérkőzésen a frankfurti Waldstadionban 2024. június 23-án.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

A német válogatott középcsatárát is vinné a Milan

Nyugodtan kijelenthető, hogy mindössze egy héttel az Európa-bajnokság és a Copa América döntője után a labdarúgás világa az esztendő legcsendesebb hétvégéjét zárta. Ám így is jutott szombatra és vasárnap néhány érdekes átigazolás vagy „csak” átigazolási hír.

Egyelőre nem történt az Eb egyik legjobb játékosának, Dani Olmónak az ügyében, pedig szombat éjfélkor lejárt az a határidő, ameddig bárki, szabadon elvihette volna a gólerős középpályást, 60 millió euró megfizetése ellenében. Noha a kérők között a sajtóhírek szerint a Manchester City, az Atlético Madrid és a Barcelona is szerepelt, a katalán származású játékos pedig az Eb alatt még nagyon magabiztosan azt mondta, hogy már pontosan tudja, hol fogja folytatni a pályafutását, de ameddig tart a torna, nem akar ezzel foglalkozni.

A nyilvánosság előtt azóta sincsen újabb lépés, a spanyol sajtó szerint elsősorban azért, mert a kérőket elbizonytalaníthatta, hogy Dani Olmo meglehetősen sérülékeny. AZ Eb-szereplők közül Gulácsi Péter és Willi Orbán már edzésbe állt Lipcsében, hamarosan csatlakozik hozzájuk Lois Openda, Benjamin Šeško, Nicolas Seiwald. Christoph Baumgartner és Yussuf Poulsen. A keret jövő vasárnap az Egyesült Államokba megy, utána bekapcsolódik a munkába David Raum és Benjamin Heinrichs, a két német válogatott is. Ám a még szintén szabadságon lévő Dani Olmo helyzetét a Kicker továbbra is bizonytalannak tartja.

Az RB Leipzig akarata ellenére immár nem lehet elvinni, a klub pedig mintha nem ragaszkodna ahhoz, hogy eladja. Különösen akkor, ha a másik, tízes pozícióban kiemelkedő teljesítményre képes klasszis, a holland Xavi Simons valóban távozik. A holland játékos kölcsönben volt június végéig az RB Leipzignél, vissza kellett térnie a Paris Saint-Germainhez. A PSG hajlandó eladni, de a Bayern München is érdeklődik a játékos iránt.

Egy másik kontinensbajnok (sőt, világbajnok), Ángel Di María marad eddigi állomáshelyén. Az argentin válogatottól a múlt hétfő hajnalban elköszönt szélső kapott még egy 2025-ig szóló szerződést a Benficától.

Újabb játékosbemutatás készül a Real Madridnál. A királyi klub már 584 nappal ezelőtt bebiztosította az alig több mint 16 éves Endrick szolgálatait, az akkori megállapodás szerint a 2006. július 21-én született csatár a 18. születésnapja után lesz a spanyol klub játékosa. Eljött a nap, megtörtént a hivatalos aktus, az idén már a brazil válogatottban is bemutatkozott támadót jövő szombaton, az amerikai túrára indulás előtt mutatják be a szurkolóknak.

A horvát Ivan Rakitić a Hajduk Split középpályása lett. Ennek az ügyletnek is megvan a maga különlegessége, a Svájcban született és felnőtt középpályás a pályafutása során svájci, német, spanyol és legutóbb szaúdi klubnak is tagja volt, de most, 36 évesen, először lett horvát klub játékosa.

A Bayern Münchennél még mindig bizonytalan Alphonso Davies sorsa. A kanadai válogatott hátvéd teljesen egészséges, még egy évre szóló szerződése van a bajor klubbal. A német rekordbajnok szívesen hosszabbítana vele, de csak a korábbi kondíciókkal, nem akar emelni a pénzen. Még annak kockázatát is vállalva, hogy jövőre ingyen elveszíti Daviest. A Real Madrid is érdeklődik a ballábas játékos iránt.

Álvaro Moratát már megszerezte az AC Milan, de az olasz klub szeretné a soraiban tudni a Borussia Dortmund csatárát, Niclas Füllkrugot is. A center szinte biztosan távozik a BL-döntőstől – ezt csak aláhúzza, hogy a sárga-feketék már meg is vették az előző Bundesliga-idény egyik felfedezettjét, Serhou Guirassyt a VfB Stuttgartból –, de nem biztos, hogy Lombardiába költözik, mert érdeklődik iránta az Atlético Madrid is, éppen Morata utódát keresve.

A francia Adrien Rabiot-nak lejárt a szerződése a Juventusnál, egyelőre nincs klubja. Lehet, hogy már nem sokáig, ugyanis a Manchester United szívesen megszerezné. Ugyanakkor az angol klub kész kölcsönadni valakinek a brazil Anthonyt, de csak azzal a feltétellel, ha a kérő átvállalja a szélső heti 70 000 fontos fizetésének folyósítását.

Pierre-Emile Höjbjerg, a dán válogatott játékosa a Tottenham Hotspurtől az Olympique Marseille-hez tart. A francia klub kész kifizetni érte a londoni klub által kért 17 millió fontot.

S a végére egy meglepő hír: a West Ham United szeretné Londonba visszavinni a Chelsea korábbi játékosát, a világbajnok francia N’Golo Kantét, aki csapata legjobbjai közé tartozott az Európa-bajnokságon. A 33 éves futballista az előző idényt Szaúd-Arábiában, az El-Ittihadnál töltötte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×