eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Milák Kristóf az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Húsz hónap után nemzetközi versenyen indul Milák Kristóf

A nevezési listák szerint Barcelonában és Monacóban "elővizsgázik" május utolsó, majd június első napjaiban az Eb-re és az olimpiára készülő úszó.

Már 20 hónap telt el azóta, hogy Milák Kritóf, a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója (1:50.34 perces idővel) nemzetközi versenyen rajtkőre állt. Ha nem gondolja meg magát, vagy valami váratlan dolog nem jön közbe, a jövő héten Barcelonában viszont pontot tesz hosszú távolmaradásának időszakára – értesült az SzPress Hírszolgálat. Utoljára 2022. augusztusában, a római Európa-bajnokságon versenyzett külföldi ellenfeleinek társaságában, méghozzá lehengerlő sorozatot bemutatva. Aranyérmet nyert a 100 és a 200 pillangón, valamint a 4x200-as gyorsváltóval, a mesterhármas mellé a 100 gyorson és a 4x100 méteres váltó tagjaként még két ezüstöt is begyűjtött. A mércét magasabbra nem is emelhette volna maga előtt.

Kevesebb mint egy hónappal az idei vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek kezdete előtt Milák Kristóf a válogatott versenyzők kéthetes törökországi edzőtáborában készül a belgrádi megmérettetésre, amit 33 nappal később követ a párizsi olimpiai próbatétel. Beleki jelenléte azért nem magától értetődő, mert az olimpiai bajnok úszó az áprilisi országos bajnokság után csak elvétve jelent meg a Duna Arénában, edzéseinek körülbelül a háromnegyedét magyarázat nélkül kihagyta. Ennek ellentmondó hírek szerint csak a csoportos gyakorlásokból nem kért, és közben egy másik uszodában, "önállósulva", edzett valamennyit - idézte fel az SzPress, megjegyezve, hogy valaki segíthetett neki, mert az ő szintjén magányos harcosként lehetetlen csatát nyerni.

Összekötő kapocs lehet a két közelgő világverseny között, hogy a kiszámíthatatlanságban is egyedülálló „teljesítményre” képes magyar sporthíresség a szerb, majd a francia fővárosban is a 200 méteres pillangóúszás címvédőjeként veheti fel a versenyt a kihívóival.

Címlapról ajánljuk

időjárás
Irány a vízpart!

Közeledik Magyarország első idei hőhulláma, kapunk egy kis kóstolót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×