eur:
394.73
usd:
367.72
bux:
70538.84
2024. június 24. hétfő Iván
PARIS, FRANCE - JANUARY 12: The flag of the Paris 2024 Olympic Games is seen near the French national flag and the European flag at the entrance of the Elysee Palace during the first weekly cabinet meeting following a government reshuffle at the presidential Elysee Palace on January 12, 2024 in Paris, France. Frances new prime minister Gabriel Attal unveiled his cabinet overnight, two days after he was appointed. (Photo by Chesnot/Getty Images)
Nyitókép: Chesnot / Getty Images

Ha magyaroknak szurkolna a párizsi olimpián – itt vannak a horrorisztikus jegyárak

Milák Kristóf reménybeli olimpiai döntőjére 380 ezer forint a legolcsóbb jegy, de 200 ezer forint felett összeg kell ahhoz is, hogy Halázs Bencét élőben lehessen látni a kalapácsvetés ötkarikás döntőjében.

Július 26. és augusztus 11. között rendzeik a nyári olimpiát Párizsban, és mivel ezúttal a játékok elérhető távolságban lesz Magyarországtól, sok magyar szurkoló is útra kelhet. A Nemzeti Sport összeállításából azonban az derül ki, hogy aki most kap kedvet a szervezéshez, mélyen a szebébe kell nyúlnia.

A jegyértékesítés első fázisában sorsolás útján lehetett hozzájutni a belépőkhöz (amelyekből összesen csaknem 10 milliót bocsátottak ki), azóta a szervezők szakaszosan nyitják meg a jegykontingenseket a különféle eseményekre. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a szervezőbizottság fokozottan felhívja a figyelmet arra, hogy a hivatalos csatornákon kívül máshonnan ne vásároljanak jegyet az érdeklődők, mert fennáll az átverések, csalások kockázata.

A Szajnára tervezett megnyitóünnepségre a jelenleg az interneten elérhető legolcsóbb jegy is 1600 euró, átszámítva 620 ezer forint. Kereskedelmi forgalomba 104 ezer került, annyian lehetnek a folyó alsó folyásánál található nézői területen. Az újkori olimpiák történetében egyébként ez az első olyan megnyitóünnepség, amelyet nem stadionban rendez(né)nek.

Magyar szempontból rögtön az első nap kiemelt figyelmet kap a vívás, a sorozatban három olimpiai bajnoki címet nyerő Szi­lágyi Áron ezúttal is az egyik legesélyesebb kard egyéniben, más kérdés, hogy a Grand Palais-be egyéni jegy nem érhető el, egyéb különféle szolgáltatásokkal csomagban viszont még hozzá lehet jutni belépőkhöz, több száz eurós áron.

A cselgáncsversenyekre is lezárult már a jegyértékesítés, az áprilisi etapban szabaddá tett 250 000 jegyből 2000 a dzsúdóra is jutott, de már elkelt. Az ökölvívóversenyekre 100 eurótól már be lehet lépni, a birkózásra egyetlen darab hivatalosan meghirdetett jegyet sem lehet elérni.

Két helyszínen rendezik meg a párizsi olimpia vízilabdatornáját: az 5000 férőhelyes Saint-Denis Olimpiai Vizesközpont csak csoportmérkőzéseknek ad otthont, a férfiak utolsó csoportkörét, valamint a teljes egyenes kieséses szakaszt a Nanterre-ben található La Défense Arenában bonyolítják le. A jegyárak igencsak borsosak, 10 000 forinttól kezdődnek, az elődöntőkön 60 000, a döntőkön pedig csaknem 80 000 forintot kérnek el a legjobb helyekért, míg a legolcsóbb belépők feleannyiba kerülnek.

Az olimpia kézilabdatornáján az augusztus 6-i női negyeddöntőre 45, 50, 70, 80, 110, 120, 150, 160, 190 és 200 euróért is igényelhető belépő, ugyanezek az árak érvényesek az egy nappal később kezdődő férfinegyeddöntőre. A női helyosztókra (augusztus 10.) 70 euró a legolcsóbb és 320 (124 ezer forint) a legdrágább belépő, míg az augusztus 11-én sorra kerülő férfi bronzcsatára 70 és 280 euró között még elérhetők a jegyek.

Az úszásban július 31-én este Milák Kristóf reményeink szerint döntőt úszik 200 méter pillangón. Ha most vennénk jegyet erre az eseményre, 380 000 forintért tehetnénk meg, olcsóbb kategóriájú opciók nincsenek.

Az atlétika augusztus elsején veszi kezdetét a Stade de France-ban. A délelőtti programokra már 24 euróért be lehetett jutni, de ezek a jegyek nincsenek forgalomban, ahogyan a második és harmadik legolcsóbb kategóriájú jegyeket sem lehet kapni. Nem úgy a 170 eurós kategóriájút, amennyit teljesen irreális kiadni egy olyan programért, amelyben nincsenek döntők, csak selejtezők és előfutamok. Az esti programokra a 85 és 195 eurós jegyek nem elérhetők, csak a 385, 690 és 990 eurós belépők. Aki szeretné látni legnagyobb éremesélyesünk, a kalapácsvető Halász Bence döntőjét, augusztus 4-én este kell kimennie a Stade de France-ba, jelenleg az 525 és a 980 eurós jegyek között választhat.

Öttusázóink a versailles-i kastély kertjében akár több tízezer néző érdeklődő tekintete előtt küzdhetnek a minél jobb helyezésekért, a körvívást a 6000 férőhelyes Arena Paris Nord-ban rendezik. A kastélykertbe a döntőkre 180 euró a legdrágább jegy, ezek most nem elérhetők, később talán még be lehet őket szerezni, ellentétben az olcsóbb kategóriájú jegyekkel.

Kajak-kenuban a Vaires-sur-marne-i vízistadionba a 24 és 50 eurós jegyek már elgogytak, de 90, 135 vagy 175 euróért még belépőhöz lehet jutni.

Címlapról ajánljuk
Hajnalig tartó ünneplés után most jön a napokig tartó álmodozás
helyszíni

Hajnalig tartó ünneplés után most jön a napokig tartó álmodozás

Hajnali fél kettő is elmúlt már, amikor a magyar válogatott autóbusza kigördült a stuttgarti stadion parkolójából, s elindult a csapat Weiler-Simmerberg felé, a szállásra. A szurkolók egy része még akkor is éltette a játékosokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Kifakadtak a demokraták: Nem fogjuk lecserélni Bident!

Kifakadtak a demokraták: Nem fogjuk lecserélni Bident!

A The Hill arról ír, hogy egyes demokrata szenátoroknak elegük van abból, hogy a média folyton azzal nyaggatja őket, mekkora esély van Joe Biden lecserélésére mint a párt idei elnökjelöltje. Egyikőjük anonim módon úgy nyilatkozott, hogy az erről szóló találgatások "szaftosnak" hangzanak, de mindössze azt példázzák, hogy az újságíróknak "túl sok felesleges idejük van." Jól szemlélteti a politikus viszonyát a témához, hogy a felvetés hallatán az ujjaival pisztolyt formázva imitált egy fejét érő lövést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×