eur:
395.02
usd:
368.22
bux:
71567.76
2024. július 2. kedd Ottó
Lionel Messi, a Barcelona argentin csatára köszönti a szurkolókat a katalán klub alapítójáról elnevezett Joan Gamper Kupáért vívott FC Barcelona-Arsenal FC mérkőzés kezdete előtt a barcelonai Camp Nou stadionban 2019. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Andreu Dalmau

Egymillió dollárt ért ez a szalvéta - fotó

Közel egymillió dollárért kelt el egy pénteki aukción az a szalvéta, amelyen a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi 2000-ben elkötelezte magát az FC Barcelona labdarúgócsapatához.

Az akkor 13 éves, azóta világbajnok támadó a 2000. december 14-én írt "előszerződés" után került a katalán sztárcsapathoz. A szalvéta Messié mellett két játékosügynök, Horacio Gaggioli és Josep Maria Minguella, valamint a Barcelona akkori sportigazgatója, Carles Rexach aláírásával van ellátva.

Az előzetes megállapodás - melyet nem sokkal később a hivatalos szerződésírás követett - egy barcelonai teniszklubban született, s egészen pontosan 965 ezer dollárért (344 millió forintért) került új gazdájához.

A tárgy kikiáltási ára 300 ezer dollár volt.

A szalvétára írt "megállapodás" Messi apjának, Jorgénak szolgált biztosítékul arra, hogy a Barcelona valóban szerződtetni kívánja fiát, ugyanis ezt megelőzően a tárgyalások egy ideje már elakadtak.

Messi ezt követően 2021 nyaráig erősítette a gránátvörös-kékeket, akiknek felnőttcsapatában 2004-ben mutatkozott be, s ahol a többi között négyszer Bajnokok Ligáját, tízszer pedig spanyol bajnokságot nyert, 778 mérkőzésen 672 gólt szerezve.

A 2022-ben vb-aranyérmes támadó a barcelonai évek után két idényt a Paris Saint-Germainben játszott, tavaly nyár óta pedig az Inter Miami labdarúgója.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Magyarország valójában csak egy hatalmas Budapest? Néhány megye nagy gondban van

Magyarország valójában csak egy hatalmas Budapest? Néhány megye nagy gondban van

Budapest gazdasági súlya mindig is hatalmas volt hazánkban, az ezredforduló óta pedig összességében még növekedett is. Néhány megye azonban gyengén teljesített, és érdemben veszítettek gazdasági súlyukból. A főváros kétszer olyan fejlett, mint az ország átlagos gazdasági teljesítménye, miközben az ország keleti felén 50-60% alatti teljesítményeket is látunk. Jó hír, hogy a megyék túlnyomó többsége felzárkózást mutat az EU-átlaghoz, azonban van olyan térség, ahol stagnálás, illetve visszaesés látszik. Hazánk példáján is látszik, ami az elmúlt egy-két évtizedben egyre jellemzőbb: leginkább a szolgáltatószektor képes dinamizálni egy térséget.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×