eur:
385.73
usd:
356.6
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a Sahtar Donyeck ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az F csoport első fordulójában játszott mérkőzésen Lipcsében 2022. szeptember 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

A City és a Real Madrid is előnyt szerzett idegenben

Mind a két esélyes győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája első 2024-es játéknapján: FC Köbenhavn–Manchester City 1-3, RB Leipzig–Real Madrid 0-1. A lipcseieknél Gulácsi Péter és Willi Orbán is végigjátszotta a mérkőzést.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: A lipcsei csapatban Gulácsi Péter véd, s Willi Orbán is ott van a kezdő tizenegyben. A Real Madrid névsorában nincs meglepetés, Nacho és Tchouaméni a két középső védő, Brahim Diaz játszik a sérült Jude Bellingham helyén.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 0-0: A címvédő a legerősebb összeállításában, de két horvát játékosa, Josko Gvardiol és Mateo Kovacic nélkül kezd. Még így is jut a kispadra olyan futballista, mint a világbajnok Julian Álvarez, vagy Manuel Akanji és Jérémy Doku.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: A második percben Sesko a kapuba fejelt, de mégsem került előnybe a lipcsei csapat, mert Lunyin kapus mögött állt még egy hazai játékos, a bíró lest ítélt.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 0-0: Nagy lendülettel kezdett a City, Ake labdájával De Bruyne került helyzetbe, de rosszul célzott.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: Camavinga gyenge kísérleténél Gulácsi rávetődött a labdára.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: A szlovén Sesko helyzetbe került, Lunyin védett.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 0-0: Kamil Grabara, a koppenhágaiak kapusa kiütötte Rúben Diaz fejese után a labdát, ez is nagy helyzet volt.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: Rodrygo feje fölött átszállt a labda, pedig jó helyzetben volt a brazil.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 0-1: Nem bírták ki a dánok ezt a nyomást, Kevin de Bruyne megszerezte a vezetést. Eddig 82 százalékban volt a Citynél a labda.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 0-1: Bernardo Silva nagy rohanása után egy dán védő a saját keresztlécére csúsztatta a labdát.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: Gulácsi Péter és Willi Orbán is magabiztosan, jól játszik eddig. Tl vagyunk az első félidő felén.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 0-1: Pep Guardiola lecserélte a könnyebb sérülést összeszedő Jack Grealisht, alighanem elővigyázatosságból.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-1: A semmiből kiegyenlítettek a dánok. Éderson ki akarta passzolni a labdát a balhátvéd helyére, Akénak, de Claesson elcsípte, kapra lőtt. A labda lepattant egy védő sarkára, de éppen a kaputól 18 méterre nagy lendülettel érkező Mats Mattson elé. A középpályás nagy gólt rúgott a kapu bal oldalába.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-0: Paprikás hangulatban, de gól nélkül ért véget a félidő Lipcsében.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-2: Bernardo Silva góljával visszavette a vezetést a City. De Bruyne középre gyötörte a labdát, a portugál pedig villámgyorsan elemelte a labdát a kapus mellett.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: Brahim Diaz parádés góljával kerültek előnybe a spanyolok. Megrúgták a jobbszélső helyén, de továbbment, bevitte a labdát a behátráló védők között, aztán 14 méterről Gulácsi Péter kapujának jobb oldalába csavart.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: Dani Olmo lövését védte Lunyin, majd Sesko ismétlését is.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-2: Az első igazi koppenhágai helyzet, Mattson labdáját Mohamed Elyounoussi alig fejelte a kapu mellé.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: Willi Orbán hibájából indult a madridi ellenakció, Xaver Schlager visszaért, s bedobta magát Rodrygo lövésébe.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: Egy kontrából Brahim Díaz végigvitte a labdát nagyjából a két tizenhatos közötti területen, Viníciushoz passzolt, aki elkülsőzte a labdát Gulácsi mellett, de a kapufára.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-2: Jérémy Doku labdáját szépen védte Kamil Grabara.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-2: Erling Haaland nem tündököl, de a hajrában ő is helyzetbe került. Kimaradt.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: Brahim Diaz megsérült, a lipcseiek továbbvitték az akciót, Sesko helyzetbe került, jól is lőtt, de Lunyin szépen védett.Utána Haidara lövését is kivédte, kilenc hárításnál jár.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: A mérkőzés utolsó lövése Joselué volt, alig kerülte el a labda a lipcsei kapu jobb oldalát.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-3: Phil Foden beállította a végeredményt. Nem kétséges, páholyban van a City.

FC KÖBENHAVN–MANCHESTER CITY 1-3: Végeredmény. Idegenben nyert a City.

RB LEIPZIG–REAL MADRID 0-1: Végeredmény. Előnnyel kezdi majd a Real Madrid a hazai visszavágót március 6-án.

Címlapról ajánljuk
Csicsmann László: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában
Aréna

Csicsmann László: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában

Izrael Rafah lerohanásával átlépné a vörös vonalat Washington szemében – mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Az InfoRádió Aréna című műsorában a Közel-Kelet szakértő beszélt a béketervek esélyeiről, a környező országok álláspontjáról, az amerikai szerepvállalásról és arról is, milyen kiutat látnak a palesztinok a gázai válságból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

A hét első részében egyelőre nem láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, tegnap is leginkább csak oldalaztak a vezető indexek és ma az ázsiai kereskedésben sem volt ez másképp. Holnap érkezik a befektetők által kiemelten figyelt amerikai inflációs adat, elsősorban erre vár a piac. Ami az európai piacokat illeti, a nemzetközi trenddel összhangban itt is vegyes mozgásokat, iránykeresést látunk, és az amerikai tőzsdéken sincsenek nagy mozgások az indexek szintjén. Közben itthon érkeznek az újabb gyorsjelentések, négy mínuszos negyedév után újra nyereséges lett a Masterplast, a Richter pedig minden eredményszinten az elemzői várakozásokat meghaladó számokat hozott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×