eur:
395.06
usd:
367.97
bux:
71611.5
2024. július 2. kedd Ottó
Az Év játékosának járó trófea a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA virtuáis díjkiosztó gálaestje előtt a szövetség zürichi székházában 2020. december 17-én. A díjkiosztó ünnepséget a koronavírus-járvány miatt virtuálisan rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty/Valeriano di Domenico

Három-három játékos marad versenyben az év játékosa díjért

Lionel Messi, Kylian Mbappé vagy Erling Haaland lehet az év játékosa a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA), ami csütörtökön szűkítette háromfősre a listát.

Ugyanez a három játékos került az első három közé októberben az Aranylabdáért zajló versengésben, amit Messi nyert el, immár nyolcadik alkalommal. Az argentin válogatottal egy éve világbajnoki címet szerző támadó idén februárban a FIFA-nál is az élen végzett, hetedik elsőségét bezsebelve. Az év folyamán bajnokságot nyert – a francia Mbappével együtt – a Paris Saint-Germainnel, míg a norvég Haaland a Manchester Cityvel a Bajnokok Ligájában, valamint az angol bajnokságban és az FA Kupában is győzött. Az európai szövetségnél (UEFA) augusztusban utóbbi lett a legjobb.

A nőknél két spanyol világbajnok Aitana Bonmatí és Jenni Hermoso, valamint a kolumbiai Linda Caicedo szerepel a szűkített listán. Bonmatí kapta októberben az Aranylabdát, illetve ő volt a legjobb a nyár végén az UEFA-nál.

A FIFA-gálát, melyen az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat is átadják, január 15-én Londonban rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×