eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Match ball lying on the parquet near 9 m line.
Nyitókép: Dziurek/Getty Images

Megkapta az esélyt a magyar női kézilabda-válogatott

A szlovén válogatott csoportja harmadik helyén zárt a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon, mivel vasárnap a középdöntő utolsó fordulójában 32-27-re legyőzte az osztrák csapatot.

A Győr jobbátlövője, Ana Gros három góllal járult hozzá a sikerhez. Az osztrákoknál Kovács Patrícia négyszer, a Mosonmagyaróvár balátlövője, Ines Ivancok háromszor talált be.

A találkozó magyar szempontból azért volt fontos, ugyanis az olimpiai selejtezőtornán szereplésre jogosító kilencedik hely megszerzéséhez - hétfőn a horvátok elleni magyar siker mellett - elengedhetetlen, hogy egyik csoportharmadiknak se legyen több pontja hatnál, amennyivel győzelme esetén Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese zárná a göteborgi hatos küzdelmeit. Ebben az esetben pontazonosságnál ugyanis a gólkülönbség dönt, amelyben jelen pillanatban jól áll (+19) a magyar válogatott. A szlovénok hat ponttal, ám csupán 141-143-as gólkülönbséggel fejezték be a középdöntőt. Mivel a IV. csoport harmadik pozícióját a Pánamerikai Játékok győzteseként már ötkarikás kvótával rendelkező brazilok szerezték meg, az ő a kilencedik helyük esetén a vb-tizedik is érdekelt lesz az olimpiai selejtezőtornák valamelyikén, így már csak a III. csoport harmadikja végezhetne a magyarokénál jobb gólkülönbséggel, ezért a helyezésért az egyformán négypontos lengyelek (93-116) és a románok (114-119) játszanak hétfőn 18 órától. Nem reális, hogy akkora különbség születne, amivel gólkülönbséggel megelőzné a találkozó győztese a magyar válogatottat, amelynek a horvátok legyőzése így nagy valószínűséggel szereplést érne a kvalifikációs viadalok valamelyikén.

Eredmények, középdöntő, 3. forduló

II. csoport (Trondheim):

Szlovénia-Ausztria 32-27 (19-14)

Angola-Koreai Köztársaság 33-31 (20-15)

Franciaország-Norvégia 24-23 (12-12)

korábban, IV. csoport (Frederikshavn):

Hollandia-Spanyolország 29-21 (13-9)

Brazília-Csehország 30-27 (16-17)

Argentína-Ukrajna 25-20 (13-11)

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 10 pont, 2. Csehország 6, 3. Brazília 6, 4. Spanyolország 6, 5. Argentína 2, 6. Ukrajna 0

A hatosok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×