eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország – Svédország mérkőzésen a svédországi Göteborgban 2023. december 9-én.A magyar válogatott 26-22-re kikapott.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Golovin Vlagyimir elmondta, mi vezetett a kiesést jelentő vereséghez

Olimpiai selejtezőt érő helyen még végezhet a nemzeti csapat, de ehhez győzni kell hétfőn.

A szövetségi kapitány szerint a második félidő elején a magyar válogatott megadta a lehetőséget a svéd csapatnak, hogy elkezdje élvezni a játékot, ez vezetett a 26-22-es vereséghez a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében, amellyel már biztosan nem juthat a legjobb nyolc közé, de olimpiai selejtezőt érő helyen még végezhet a nemzeti csapat.

"Volt egy szakasz a második félidőben, amikor megvoltak a helyzetek, de nem sikerült befejezni és gólra váltani, utána szépen lassan elfogytunk. Megadtuk a lehetőséget a svéd válogatottnak, hogy elkezdje élvezni a játékot, utána már minden sikerült nekik, nekünk még ott is kimaradtak a helyzetek" - fejtette ki a szövetségi kapitány. Hozzáfűzte: ekkor már a védekezés sem volt olyan jó, mint az első félidőben. Nem úgy zárták a területeket, nem tolódtak a labda felé, noha tudták, hogy az egy az egy elleni szituációkat a rivális meg fogja oldani, és ezzel szereztek előnyt.

"Nekünk semmi nem volt könnyű, nem is lesz, nehéz mérkőzést várunk a horvátok ellen, eddig is tudtuk, hogy az lesz, most erre a mérkőzésre kell koncentrálni" - tekintett előre Golovin Vlagyimir a középdöntő hétfői zárónapjára, amikor

a csapat 18 órától lép pályára. Győzelme esetén megszerzi a csoport harmadik pozícióját, amely a többi hatos eredményeitől függően akár a vb 9. helyét is jelentheti.

Mivel a franciák, a norvégok és a dánok már ott vannak a legjobb nyolc között, ezért ez a pozíció olimpiai selejtezős helyet ér.

"Hála Istennek, kisebb zúzódással megúsztam" - erősítette meg a vegyes zónában az immár mankó nélkül sétáló Szemerey Zsófia, hogy nem lett sem szalag-, sem porcsérülése Szenegál ellen.

"Kíváncsiak leszünk, vasárnap egy-két feladatot megnézünk, hogy mennyire tudom majd használni, illetve azt, hogy a következő napokban milyen gyógytornát kell végeznem" - tette hozzá.

Két kihagyott ziccer okozta a szünetet Albek Anna szerint

Hangsúlyozta: noha a negyeddöntőbe jutásról lemaradt a svédek elleni szombat esti 26-22-es vereséggel, a horvátok legyőzésével még meglehet az olimpiai selejtezőt érő kilencedik hely a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

Az öt gólt szerző jobbátlövő kifejtette: nem így tervezték a második félidő elejét, amikor fordított és elhúzott a társházigazda.

"Úgy akartunk kijönni a második félidőre, hogy továbbra is domináljuk a játékot az egész mérkőzésen úgy, ahogy az elsőben tettük. Talán túl friss volt bennünk a Montenegró elleni második félidő kezdete" - utalt a csoportkör záró meccsére, amikor 13 perces gólcsend alatt fordított a balkáni rivális. Albek meglátása szerint a szünet után kihagyott két ziccer vezetett ahhoz, hogy megakadjon a gépezet támadásban, ugyanakkor végig nagyon jól küzdöttek. Rámutatott: a Montenegró elleni vereség után gyorsan felálltak, most is ezt kell tenniük.

"Ma este lehet még kicsit szomorkodni, de holnap reggeltől teljesen a horvát meccsre koncentrálni és kihozni a legjobbat belőle. Tudjuk, hogy az olimpiai kvótaszerzés esélye még nem úszott el, ha a kilencedik helyet behúzzuk, akkor még ott lehetünk a kvalifikációs tornán. Mindenkinek ez lebeg a szeme előtt, hogy a legtöbbet kihozzuk az egészből" - tekintett előre a középdöntő hétfői zárónapjára. A válogatott győzelme esetén megszerzi a csoport harmadik pozícióját, amely a többi hatos eredményeitől függően akár a vb 9. helyét is jelentheti. Mivel a franciák, a norvégok és a dánok már ott vannak a legjobb nyolc között, ezért ez a pozíció olimpiai selejtezős helyet ér.

"Agresszív, erős védekezésük van, hasonló, mint a montenegrói. Ha koncentráltan megyünk ki a pályára és úgy játszunk, mint ma a svédek ellen, magabiztosan tudunk nyerni" - vélekedett.

Az első félidőben remekül védő csapatkapitány, Böde-Bíró Blanka szerint megismételték a Montenegró elleni meccset.

"A helyzeteink ugyanúgy megvoltak, a védekezésünk is összeesett, én sem tudtam a második félidőben olyan teljesítményt nyújtani, mint az elsőben, a második félidőben nem tudtuk azt hozni, amt kellett" - fogalmazott.

Hozzáfűzte: adott még egy lehetőség a vb-n. "Hétfőn nyerni kell és ha ott az esély, a lehető legtöbb gólt közé tenni" - tekintett előre.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×