eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Brandon Rutherford Ormonde-Ottewill, a Puskás Akadémia FC (b) és Marquinhos, a Ferencvárosi TC (j) játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. november 26-án. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hiába nyomott a Ferencváros, pontot rabolt a Puskás

A Puskás Akadémia hazai pályán 1–1-es döntetlent ért el a címvédő Ferencvárossal szemben a labdarúgó OTP Bank Liga vasárnapi rangadóján.

Egyértelműen uralta az első negyedórát a középpályát ekkor könnyedén átjátszó FTC, és a fölény egy bal oldali szögletnél góllá érett: Zachariassen csúsztatás után közelről passzolt a kapuba. A hátrányba került PAFC határozottabb labdaszerzésre átváltva azonnal megpróbált támadásokat vezetni, néhány percig nyomást is tudott gyakorolni ellenfelére, de gólhelyzeteket nem alakított ki. Később megint a Ferencváros futballozott fölényben, többet kísérletezett gólszerzéssel és végig kontrollálta a játékrészt.

A második félidő elejét ismét megnyomta a fővárosi csapat, magasan támadta le ellenfelét, ami nehezen tudta kihozni a labdát. Aztán megint csökkent az FTC nyomása, a Puskás Akadémia pedig egyenlített: Nagy Zsolt nagyszerű sarkazós passzal hozta helyzetbe a kilépő Colleyt, aki nem hibázott. Nem sokkal később Nagy maga is közel állt a gólszerzéshez, 15 méterről a kapufát találta el a bal felső saroknál. A mérkőzés hátralévő részében mindkét csapat győzelemre játszott, a Ferencváros kapuba is talált egy alkalommal, de lesről, így maradt a pontosztozkodás.

Azzal, hogy csak egy pontot szerzett, az FTC – ami éllovasként kezdte a 14. fordulót – a Paks mögé szorult, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott. A Puskás Akadémia viszont maradt a harmadik helyen a tabellán.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Puskás Akadémia FC-Ferencvárosi TC 1-1 (0-1)

Felcsút, 3525 néző, v.: Bogár

gólszerzők: Colley (57.), illetve Zachariassen (18.)

sárga lap: Szolnoki (42.), Colley (45+1.), Nagy Zs. (60.), Stronati (78.), Maceiras (84.)

Puskás Akadémia:
Markek - Maceiras, Szolnoki, Stronati, Brandon - Corbu, Favorov, Plsek, - Levi (Soisalo, 68.), Colley (Gruber, 68.), Nagy Zs. (Slagveer, 86.)

Ferencváros:
Dibusz - Botka (Gojak, 76.), Cissé, Wingo, Ramírez - Traoré (Lisztes, 77.), Abufani, Makreckis, Marquinhos - Zachariassen, Pesic

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×