eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Paksi FC Stadionja az OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkőzés kezdete előtt Pakson 2023. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Őrzi százszázalékos hazai mérlegét a Paks

A Paks kétgólos győzelmet aratott a sereghajtó, vendég Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A Paks a kezdő sípszótól kezdve gólratörően játszott, igaz, nagy helyzetet sokáig nem tudott kialakítani. A vendégek fiatal kapusa, Kovács Marcell jól védett, de negyedóra elteltével, egy bal oldali szögletet követően már ő is tehetetlen volt, Szabó János ugyanis közvetlen közelről a kapuba fejelte a labdát. A hazaiak a vezetés megszerzése után is nyomás alá próbálták helyezni a várdaiakat, bár sokszor hiba csúszott a passzokba, Windecker József pedig 14 méterről gyengén lőtte el a labdát, amikor már csak a kapussal állt szemben. A vendégek – bár nem játszottak alárendelt szerepet – nem igazán tudtak gólszerzési lehetőséget kialakítani, ezzel együtt a 40. percben, egy kontra után azért sikerült megtornásztatniuk Szappanos Pétert. Közvetlenül a szünet előtt ismét a bal oldalról végezhetett el szögletet a Paks, s a vendégek védelme ugyanúgy teljesített, mint az első gólnál: a játékosok közelről nézték, ahogy Windecker elé kerül a labda, ő pedig ezúttal, négy méterről már nem hibázott.

A fordulás után gyorsan végleg lezárhatta volna a meccset a hazai csapat, de a Lenzsér Bence lerántásáért megítélt büntetőt az 52. percben Hahn János kihagyta, illetve Kovács hárította. Hahn két perccel később a keresztlécet találta el, majd Kovács újabb védései mentették meg a vendégeket a harmadik góltól. A hajrához közeledve aztán, szinte a semmiből szépített a Kisvárda: szintén egy szöglet után Balogh Norbert lőtte közelről a kapuba a labdát. A góltól felélénkültek a szabolcsiak, többször is veszélyeztettek, de egy kontrával – Böde Dániel remek kiugratása után Mezei Szabolcs lőtte ki a bal alsó sarkot – eldöntötte a három pont sorsát a Paks.

A tolnai együttes idénybeli ötödik hazai meccsén az ötödik sikerét aratta, összességében pedig már hét mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, s jelenleg vezeti a tabellát.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 3-1 (2-0)
Paks, 2078 néző, v.: Káprály

gólszerzők: Szabó J. (16.), Windecker (45+3.), Mezei (80.), illetve Balogh N. (73.)

sárga lap: Lenzsér (94.), illetve Vida (2.), Melnyik (26.)

Paks:
Szappanos - Lenzsér, Kinyik, Szabó J. - Kovács K., Papp K., Windecker, Mezei (Bőle, 82.) Silye (Osváth, 82.) - Skribek (Szabó B., 67.), Hahn (Böde, 67.)

Kisvárda Master Good:
Kovács M. - Cipetic, Széles, Jovicic, Vida (Alic, a szünetben) - Melnyik (Czékus, 90.), Ötvös - Navratil (Stefan, 73.), Makowski (Nikolov, a szünetben), Camaj (Ilievski, 53.) - Balogh N.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×